стрічка

«Дабл дабл» Швагринського допоміг «Старому Луцьку» взяти реванш у «Рівного». ФОТОРЕПОРТАЖ

17 Лютого 2020, 09:21
1039

«Старий Луцьк» у другому домашньому поєдинку зумів взяти реванш у команди з Рівного.

 Матч Вищої баскетбольної ліги відбувся 16 лютого в ОДЮСШ.

У дебюті поєдинку краще грали гості. Підопічні Михайла Переверзія на старті вели в рахунку 8-4. Лучани відповіли трьох очковим Тютюнника, а кидок з середньої дистанції від Коцька дозволив господарям вийти вперед. В цілому під час першої чверті команди раз по раз обмінювалися лідерством. Дебютна десятихвилинка завершилася за мінімальної переваги «червоних» – 18:19.



 

У другій чверті активніше заграли господарі: спершу Тютюнник, а згодом двічі Швагринський вдало кинули з-за дуги. Це дозволило «Старому Луцьку» відірватися на 8 очок. Рівняни намагалися не відставати, втім завдяки вдалій грі Швагринського волинянам вдалося піти на велику перерву з комфортним для себе результатом – 42:33.


 

Попри проблеми у захисній ланці на початку третьої чверті, лучани відірвалися від «Рівного». Впродовж десятихвилинки господарі випередили суперників на 18 очок. Аби хоч якось виправити ситуацію, тренер «Рівного» брав тайм-аути та проводив заміни. Втім, це не принесло позитивного результату. Лучани суттєво переважали своїх візаві. Зусиллями Федорчука та Чижа гості скоротили розрив: 63-50 перед останньою чвертю.



 

Завершальна десятихвилинка матчу розпочалася під акомпанемент «ендвану» Дейни. Гості зусиллями Коровякова та Федорчука намагалися скоротити відставання за рахунок проходів. Втім це вдавалося не завжди. Лучани, на відміну від «червоних» грали впевненіше: кожен з гравців раз по раз набирав очки, тим самим наближаючи свою команду до перемоги. Наприкінці поєдинку, коли тріумф «Старого Луцька» був очевидним, Володимир Журжій розбавив досвідчений склад молоддю, яка в свою чергу зіграла дуже здорово. В підсумку лучани святкували заслужену  перемогу над гостями 89-71.


 

«Сьогодні комплектація «Старого Луцька» нічим не поступається, а можливо й переважає нашу команду. Сьогодні ми допустили дуже багато помилок, деякі гравці з незрозумілих причин випали з гри, тому результат вийшов закономірний», – сказав після гри головний тренер БК «Рівне» Михайло Переверзій.

Михайло Переверзій
Михайло Переверзій

 

Кращим гравцем матчу став Дмитро Швагринський. На його рахунку 20 очок та 14 підбирань.

«Ігри між сусідами завжди дуже принципові. І це відображається на майданчику. Сьогодні ми налаштувалися на гру, добре розібрали суперника. Дякуємо вболівальникам за підтримку»,– сказав Дмитро Швагринський

Дмитро Швагринський
Дмитро Швагринський

 

Наступний матч «Старий Луцьк» зіграє 29 лютого проти «Львівської Політехніки».

Дмитро ЗІНЮК 

Фото Миколи КОМАРОВСЬКОГО

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024