стрічка

«Старий Луцьк» поступився «Рівному» у першому матчі західноукраїнського дербі

16 Лютого 2020, 11:30
901

В рамках Вищої ліги з баскетболу «Старий Луцьк» на власному майданчику приймав одного з лідерів турнірної таблиці БК «Рівне».

Перший поєдинок західноукраїнського дербі відбувся 15 лютого в ОДЮСШ.

В звітному матчі лучани не могли розраховувати на свого капітана Едуарда Федчука, який не встиг відновитися після травми, отриманої у грі проти «Тернополя». Попри відсутність на майданчику 23-й номер «Старого Луцька» підказував партнерам з лави для запасних.


Поєдинок розпочався дуже жваво: на «трьоху» у виконанні Дмитра Швагринського гості відповіли власними влучними кидками та зуміли на короткий проміжок часу вирватися в лідери. Втім господарі завдяки результативним діям Дейни, Співака та Коцька повернули собі перевагу. До кінця першої чверті команди кілька разів обмінювалися лідерством. Зрештою, перша десятихвилинка закінчилася з рахунком 21-24 на користь рівнян.


На старті другої десятихвилинки активізувалися все ті ж Коцько та Дейна і Луцьк здобув перевагу над гостями +5. Підопічним Михайла Переверзія вдалося скоротити відставання в рахунку, втім триочковий від Прозапаса повернув лучан на переможну хвилю. Але щастя тривало не довго: Чиж та Шепєлєв скоротили відставання, а згодом і взагалі вивели БК «Рівне» вперед. 43-44 перед великою перервою.


На початку третьої чверті гості активізувалися. Після влучного дальнього кидка Коров’якова «Старий Луцьк» відставав на 9 очок. Головний тренер господарів Володимир Журжій взяв тайм-аут, після якого лучани зусиллями Тютюнника та Дейни впритул наблизилися до суперників. На більше у третій чверті господарі не спромоглися – 61-69 перед фінальною десятихвилинкою.


У завершальній чверті господарі паркету залишилися без Глушка та Дейни, які сіли на лавку через перебір фолів. Гості ж збільшили відрив до 11 очок. За 5 хвилин до завершення поєдинку гравці «Старого Луцька» зібрали волю у кулак та здійснили «камбек». Розуміючи, що цього замало, Коцько, Швагринський та Тютюнник вивели команду вперед. Попри всі зусилля «Старого Луцька» та несамовиту підтримку рідних трибун наприкінці гри рівняни змогли реалізувати свої моменти та здобути перемогу: 83-88 на користь БК «Рівне».

У неділю команди зіграють другий матч спайки. Початок протистояння о 18 годині.

Дмитро ЗІНЮК

Фото Миколи КОМАРОВСЬКОГО

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024