стрічка

На Горохівщині ветерани війни в Афганістані пом’янули загиблих бойових побратимів

15 Лютого 2020, 12:56
1746

15 лютого 2020 року виповнюється 31 рік із дня завершення неоголошеної війни в Афганістані.  Горохівчани щороку вшановують пам'ять загиблих земляків, кладуть квіти до підніжжя меморіалів, збираються на мітинги, згадують світлим спогадом.

З цієї нагоди 14 лютого на меморіалі загиблим воїнам-інтернаціоналістам у селі Лобачівка зібралися ветерани війни в Афганістані аби згадати та пом’янути загиблих бойових побратимів, а також віддати шану живим. Про це повідомляє Горохівська РДА.

До обеліска та барельєфів загиблих у глибокій скорботі поклали вінки та квіти. Відбувся громадський мітинг за участю керівників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Посадовці привітали ветеранів із пам’ятною подією. Присутні на мітингу вшанували хвилиною скорботного мовчання світлу пам’ять померлих та загиблих в Афганістані воїнів.







Довідка. Війна в Афганістані тривала майже 10 років та вимагала великих матеріальних і людських жертв. На поле бою відправили понад 160 тисяч українців — кожен четвертий із 600-тисячної армії. Згідно зі статистикою, в Афганістані загинули близько 15 тисяч вояків, із них майже чотири тисячі українців. 72 українських воїни зникли безвісти. Майже три тисячі матерів втратили своїх синів, півтисячі жінок стали вдовами, 711 дітей - сиротами. Понад 8 тисяч українців отримали поранення, 6 тисяч залишилися інвалідами. Це страшна ціна, яку заплатила Україна.

У цей скорботний день Україна схиляє голову перед своїми синами, що воювали та загинули в 16 країнах світу. У період незалежності в миротворчих операціях за межами країни загинуло 49 військових.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024