стрічка

У Маневичах відбувся захід із нагоди 80-річчя району

15 Лютого 2020, 09:32
У Маневичах відбувся захід з нагоди 80 річчя району 1699 Джерело: Маневицька ЦРБ
У Маневичах відбувся захід з нагоди 80 річчя району

У Маневицькій центральній районній бібліотеці відбулася літературно-музична імпреза «Маневиччино рідна, моя ти гордість і краса», яку присвятили 80-річчю утворення Маневицького району.

На зустріч запросили людей, які зробили свій творчий вклад у літературне сьогодення Маневиччини, досліджували та вивчали історію рідного краю, свій родовід. Присутні мали нагоду почути поетичні рядки в авторському виконанні Марії Волинської, Валентини Лисюк, Любові Боричевської, Оксани Кушко.

Присутні також згадали відомих земляків Василя Більчика та Світлану Бусел-Костюк, вірші якої читала Галина Пащук. Зі своїми історико-краєзнавчими виданнями ознайомили Анатолій Снітко, Сергій Ващук, Федір Бусел.

Книгу «Мневиччина: маловідомі факти» представили Андрій Линдюк, Ігор Дерлюк та Петро Хомич. Звучали пісні на слова та музику Валентини Лисюк і Василя Більчика у виконанні працівників районного будинку культури Ірини Волошко, Романа Зінчука, Сергія Семйонова та Ніни Мережі.

«Важливим для всього Маневицького району є те, що саме у нашому районі за сприяння Маневицької районної ради, Маневицької райдержадміністрації, за кошти Програми розвитку культури, мистецтва та охорони культурної спадщини видано чотирнадцять книг місцевих письменників-краєзнавців, а починаючи з 2015 року щорічно видається Календар знаменних та пам'ятних дат Маневиччини», ідеться в повідомленні.

У Маневичах відбувся захід з нагоди 80 річчя району
У Маневичах відбувся захід з нагоди 80 річчя району

Читайте також: Відбулась презентація книги про Маневицький район

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024