стрічка

На Ратнівщині тимчасово обмежили проведення масово-культурних та спортивних заходів

14 Лютого 2020, 12:55
768

У Ратнівському районі, під час засідання районної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, керівники району прийняли рішення тимчасово обмежити проведення масово-культурних та спортивних заходів.

Засідання провели у четвер, 13 лютого, під  керівництвом першого заступника голови райдержадміністрації Євгена Савлука. Про це повідомляють на сайті Ратнівської райдержадміністрації.

Одне з актуальних питань, яке розглянули на засіданні, – про невідкладні заходи щодо запобігання респіраторних захворювань та грипу серед населення району.

Члени комісії заслухали доповідь завідувачки Камінь-Каширського міжрайонного відділу ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» Галини Кузнєцової, яка проінформувала про епідемічну ситуацію щодо захворюваності на грип та ГРВІ.

У Ратнівському районі захворюваність грипом та ГРВІ серед населення району стрімко зростає. Впродовж нинішнього тижня гострими респіраторними вірусними інфекціями в районі захворіло 369 осіб, що на 61 особу більше, ніж попереднього тижня. Серед хворих 248 осіб – це діти до 17 років.

На запобігання поширенню грипу, гострих респіраторних вірусних інфекцій та у зв’язку із високою захворюваністю школярів (більше 20%) станом на 12.02.2020 року, тимчасово призупинили навчально-виховний процес у 19 освітніх закладах району.

Заслухавши та обговоривши вищезазначене питання, із метою недопущення поширення захворюваності на грип та ГРВІ серед населення, комісія вирішила рекомендувати керівникам структурних підрозділів  райдержадміністрації, установ, організацій та підприємств,  сільським та селищним головам забезпечити виконання «Комплексного плану з готовності в міжепідемічний період і реагування під час епідемічного сезону захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції  2019-2020 роки», яким передбачено ряд заходів, а також – заборонити проведення масово-культурних та спортивних заходів в районі терміном на 7–10 днів.

Про стан пожежної та техногенної безпеки установ та організацій з масовим перебуванням людей – дитячих садочків, шкіл, установ охорони здоров’я та соціального захисту, державних об’єктів критичної і транспортної інфраструктури розташованих на території Ратнівського району доповів учасникам наради начальник районного сектору УДСНС України у Волинській області Олександр Мицюк.

Присутні також розглянули та схвалили запропонований проєкт плану роботи районної комісії на 2020 рік, доручивши першому заступнику голови райдержадміністрації – заступнику голови районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Євгену Савлуку його затвердити.

Читайте також: На Волині готуються озвучити перелік об'єктів та доріг, які побудують та відремонтують цього року 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024