стрічка

Гощанський район співпрацюватиме з громадською ініціативою в системі Prozorro

14 Лютого 2020, 08:36
Підписання Меморандуму 917 Джерело: Гощанська РДА
Підписання Меморандуму

Василь Романюк, очільник Гощанського району, підписав Меморандум про співпрацю зі Святославом Клічуком, представником Громадської ініціативи «За чесний тендер».

Про це йдеться на сторінці Гощанської РДА у фейсбуці.

Голова РДА переконаний, що одним із засобів боротьби з корупцією є робота в системі Prozorro. 

Головним у системі Prozorro є електронний аукціон.На сайті слід зареєструватися на електронному майданчику. Незалежно від вибору майданчика, пропозицію побачать усі користувачі системи. Тобто, учасники різних електронних майданчиків зможуть подати свої пропозиції на лот. Отож, створити конкурентне середовище для отримання максимально якісної послуги за найнижчою ціною.

Система електронних торгів уже певний час є невід’ємною складовою державних закупівель в Україні, багато хто з відповідальних осіб ще й досі достеменно не знає як вона працює і які можливості відкриває. Саме тому, після аналізу ситуації в районі, Василь Романюк ініціював проведення семінару-навчання для осіб, відповідальних за державні закупівлі у системі Prozorro.

Гощанський район став першим в області, де після зміни влади відбувся семінар-навчання для відповідальних осіб органів місцевого самоврядування, установ, організацій району за державні закупівлі у системі Prozorro на тему «Основи, досвід та законодавчі зміни в публічних закупівлях». Його проведення ініціював безпосередньо голова РДА Василь Романюк. Навчали відповідальних за державні закупівлі осіб представники Громадської ініціативи «За чесний тендер» Святослав Клічук і Мирослава Примак.

Цей семінар – це відповідь на питання «Як ми боротимемось з корупцією в районі?», – зауважив, відкриваючи семінар Василь Романюк. – Попередньо ми проаналізували роботу, оцінили рівень знань, провели тестування осіб, які відповідають за роботу в системі Prozorro. З’ясувалось, що не всі, хто згідно з посадовими обов'язками відповідає за цей напрямок роботи, має відповідні знання і досвід. І вони щиро зізнаються в цьому. Тому складається загальне враження, що система Prozorro це й щось доволі складна для окремих працівників. А по суті, це механізм, який за умови правильного формування технічного завдання, дозволяє за найнижчу ціну отримати високу якість. Саме це і є конкурентним середовищем.

Задля підвищення прозорості, ефективності та контролю під час здійснення державних закупівель голова РДА Василь Романюк і представник Громадської ініціативи «За чесний тендер» Святослав Клічук підписали Меморандум про співпрацю.

«Ми працюємо і діємо. Представники Громадської ініціативи «За чесний тендер» навчатимуть, спілкуватимуться з вами, а відтак ми спостерігатимемо за проведенням тендерів в нашому районі. Якщо ми побачимо певні ризики, то будьте готові відповідати за них. Я хочу, щоб ми працювали в новому, якісному форматі для відповідного результату. У Гощанському районі не буде корупції», – зауважив Василь Романюк.

Наприкінці семінару його учасники отримали відповідні сертифікати про проходження навчання. Згодом відбудеться ще одне тестування на перевірку рівня знань відповідальних за державні закупівлі осіб. 










 

Читайте також: Ковельське медоб'єднання починають судити за бюджетні 22 мільйони гривен

Коментар