стрічка

Вийшов друком новий роман відомого волинського письменника Ігоря Павлюка

13 Лютого 2020, 12:33
Ігор Павлюк у Лондоні 1717
Ігор Павлюк у Лондоні

Уродженець села Ужова Рожищенського району, письменник Ігор Павлюк видав новий роман. Книга присвячена подіям на волинському Поліссі після Другої світової війни і має коротку назву «Буг».

Роман вийшов друком у львівському видавництві «Світ». Про це пише Буквоїд.

Відомий український письменник описує реальні події, які відбувались на волинському Поліссі після Другої світової війни. Школярі однієї з місцевих шкіл на Волині, де народилася УПА, організували Молодіжну організацію націоналістів, за що були жорстоко покарані радянською владою.

Книга присвячена подіям на волинському Поліссі після Другої світової війни і має коротку назву «Буг».
Книга присвячена подіям на волинському Поліссі після Другої світової війни і має коротку назву «Буг».

«Роман, пересипаний віршами улюбленого поета однієї з головних героїнь роману – Андрія Наюка, – про психологію, філософію, ідеологію патріотизму. В ньому багато романтичного кохання і тілесних утіх, страждання, жертовності й зради, видінь і фантасмагорій, прозрінь і передбачень сучасної війни, хоча написаний він ще 2007 року. Вставні новели про Золоту Рибку природно інтегрують роман у екзистенцію Буття у всіх його мікро- та макровимірах та пульсаціях», – йдеться у анотації до книги.

У романі автор використав розповіді одного з учасників Молодіжної організації націоналістів. Прізвища і топоніміку змінено.

Читайте також: За гроші Рожищенського районного бюджету видали три книги місцевих авторів

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024