стрічка

На Волині вшанували загиблого Героя Михайла Ілляшука

11 Лютого 2020, 17:26
2002

У Володимирі-Волинському вшанували пам’ять старшого сержанта Михайла Ілляшука, який загинув 5 років тому під час обстрілу бойовиками аеродрому міста Краматорська (Донецька область).

У пам’ятному заході, що відбувся на території військової частини А 2099, взяли участь рідні та близькі, бойові побратими загиблого, духовенство, представники міської та районної влади, – йдеться на сайті міста Володимира-Волинського.

Військові розповіли про досягнення і трагічну загибель Михайла Ілляшука. Зі слів бійців, він завжди вирізнявся мужністю і стійкістю в боях за рідну землю. Завдяки старшому сержанту вдалося зберегти 2 людських життя.

До меморіальної дошки Героя поклали квіти та запалені лампадки, після чого була відслужена поминальна молитва за загиблим. 

Теплі слова про старшого сержанта звучали від керівництва бригади. Його життєвий подвиг став для бійців взірцем незламності, жертовності та відданості.

«Єдине, що усім нам під силу, це мовчки віддати честь патріоту, що поклав за українців, мир для своїх дітей і рідних найцінніше, – власне життя, –  та зробити все можливе, аби пам’ять про Героя жила вічно, щоб ця жертва не була даремною», – зазначив військової частини А 2099 Юрій Богута.







1






 

Довідково:

Ілляшук Михайло Миколайович народився 10 липня 1979 року в селі Свійчів Володимир-Волинського району. У 1985 році пішов в перший клас середньої школи села Галинівка, де закінчив 9 класів. Після закінчення школи вступив до Володимир-Волинського технікуму і здобув освіту за спеціальністю «Електрифікація і автоматизація сільського господарства». У 1998 році був призваний до лав ЗСУ. З 2006 року проходив службу у військовій частині А 2099. З 2007 року був на посаді начальника радіостанції 151 окремого радіолокаційного взводу військової частини А 2099. Зарекомендував себе старанним військовослужбовцем, за що отримав ряд військових звань, дійшовши до старшого сержанта. З 4 липня 2014 року неодноразово брав участь в зоні проведення АТО (ООС). 3 лютого 2015 року втретє вибув в зону проведення АТО (ООС), де виконував обов’язки начальника радіостанції та оператора радіолокаційної станції. Загинув 10 лютого 2015 року близько 12:20 під час обстрілу бойовиками аеродрому міста Краматорська (Донецька область) з боку міста Горлівка ракетами реактивної системи залпового вогню, ціною власного життя врятувавши побратимів. Поховали Героя 14 лютого 2015 року у рідному селі Свійчів. Указом Президента України Михайло Ілляшук був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Читайте також: Прізвища загиблих у війні володимирчан потрапили до Книги пам'яті

Володимирщина: на чергові роковини загибелі Михайла Ілляшука приїхала вся рота

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024