стрічка

Після семирічної перерви може запрацювати пункт пропуску на Ратнівщині

09 Лютого 2020, 18:29
Пункт пропуску «Самари» 4075 Джерело: https://rayon.in.ua/
Пункт пропуску «Самари»

Пункт пропуску «Самари», що у Ратнівському районі, можуть відкрити.

Про це повідомляють на сторінці «Самари life» у Facebook.

На найближчому засіданні Державної надзвичайної протиепідемілогічної комісїї при Кабінеті Міністрів України розглянуть питання відновлення роботи спрощених пунктів пропуску Волинської області, при умові проведення дезінфекції транспортних засобів та інших ветеринарно-санітарних заходів.

Першим про це написав на своїй офіційній сторінці у Facebook народний депутат Валерій Стернійчук, який став куратором даного питання:

«На звернення голови Самарівської сільської ради Ратнівського району Волинської області щодо відкриття пункту пропуску "Самари", який 7 років був закритим, отримав відповідь від Держпродспоживслужби, яка запевнила, що питання відновлення автомобільного руху через місцеві пункти пропуску буде розглянуто на найближчому засіданні. Продовжую працювати в цьому напрямку»,  – зазначив депутат.

Довідково:

За офіційною інформацією Департаменту ветеринарного і продовольчого нагляду Міністерства с/г та продовольства Республіки Білорусь кілька років тому у Гродненській області зареєстрували африканську чуму свиней.

У зв’язку із захворюванням українська сторона заборонила ввіз на свою територію тваринної продукції від 22 червня 2013 року - рішення Головного державного інспектора України N15-9-1-23/17663. Пізніше Волинська область була визнана загрозливою для занесення збудника даної хвороби і тому було прийняте рішення Уряду від 11 вересня 2013 р про припинення руху транспорту через місцеві пункти пропуску, зокрема і через пункт пропуску «Самари».

Читайте також: На межі: чому шостий рік не працюють пункти пропуску у Білорусь, і хто від цього страждає

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024