стрічка

Депутат хоче контролювати благодійні внески у Ковельському МТМО

07 Лютого 2020, 14:47
Володимир Косцьов’ят 1540
Володимир Косцьов’ят

Ковельчанин попросився в члени благодійної організації, яка збирає «пожертви» на місцеву медицину.

До керівника членської благодійної організації «Сприяння розвитку охорони здоров’я населення», лікаря-ортопеда-травматолога Ковельського медичного об’єднання Ігоря Рибака (на фото – у білому халаті) звернувся, як фізична особа, депутат Ковельської міської ради Володимир Косцьов’ят з проханням прийняти його до її лав та, в разі позитивного вирішення своєї заяви, зобов’язався стати волонтером зі збирання благодійних внесків.



 

Через кілька днів до Володимира Косцьов’ята зателефонував директор комунального некомерційного підприємства «Ковельське МТМО» Олег Самчук, хоча заява адресувалася не йому.

За словами депутата, який повідомив про цю телефонну розмову на своїй сторінці у Facebook, молодий керівник районної лікарні дещо емоційно поставився до його попередніх публічних зауважень, претензій від громади Ковельщини щодо благодійних внесків та їх використання, надання медичних послуг особам, які перебувають у важких життєвих умовах, відсутності вільних стаціонарних місць для важкохворих місцевих мешканців.

Косцьов’ят каже, що він, як обранець громади, щодня отримує десятки звернень про неналежну діяльність МТМО. За роки назбиралося чимало проблем і питань до медичних працівників і менеджменту.


 

В телефонній розмові депутат сказав молодому головному лікарю, що  підтримує розвиток медицини в Ковелі та всі добрі наміри, намагання, почини покращити надання медичних послуг населенню, наближення їх до європейських та світових протоколів лікування. З його сторони була запропонована зустріч для конструктивної співпраці, зокрема, напрацювання спільних заходів взаємодії громади і медичних працівників, інформування громади про господарську, бухгалтерську та лікувальну справу місцевої лікарні, права та обов’язки пацієнтів та лікарів.

«Пан Олег Самчук з початку всі зауваження до роботи лікарні сприйняв як звинувачення щодо нього особисто. Тому не зміг відразу зорієнтуватися і оцінити мої пропозиції. А я дбаю за дотримання здорового, розумного балансу поміж економічними інтересами лікарні і її працівників та гуманітарними цілями, правами та інтересами пацієнтів. Отже, хоч ми і не домовилися про дату зустрічі, однак наявність діалогу поміж сторонами уже добрий знак», – пише пан Косцьов’ят.

Як він стверджує, його пропозиція до конструктивного діалогу та робочої зустрічі, залишається в силі. Жодних упереджених цілей щодо особистості головного лікаря та лікарні в цілому – не переслідує, окрім як дати відповіді на запитання громади щодо діяльності медичного закладу та його персоналу, ефективності використання бюджетних коштів та благодійних внесків місцевих мешканців.

Депутат пропонує обговорити питання про створення Громадської ради при комунальному некомерційному підприємстві «Ковельське МТМО», до складу якої увійшли би авторитетні представники громадських організацій та знані громадою люди. Мета цієї ради – дорадчі та контрольні функції зі сторони громади за діяльністю лікарні в Ковелі в частині, що становить значний інтерес для суспільства.

«Якби була створена і функціонувала Громадська рада при КНП «Ковельському МТМО», то більшість проблемних питань, над якими ми сьогодні працюємо, не виникало би. Сподіваюся, розмова продовжиться і відбудеться зустріч з Самчуком Олегом, що дасть поштовх до створення та обрання такої Громадської ради», – переконаний Володимир Косцьов’ят.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024