стрічка

Що відомо про донора, від якого у Ковелі пересадили серце і нирку

05 Лютого 2020, 13:56
Лікарі 2297
Лікарі

Всеукраїнська платформа донорства «IDonor» розповіла про донора і людей, яким у Ковелі пересадили серце та нирку.

Про це ідеться на сторінці платформи у Facebook.

Чоловікові, який після смерті врятував двох людей, було 42 роки. Він колись був військовим. Помер від інсульту. Його дружина, сестра і мама дали згоду на донорство. Родичкам навіть не довелося довго розповідати про важливість такого рішення, вони погодилися одразу, бо захотіли, щоб навіть після смерті їхня рідна людина продовжила жити в тілах інших.

Святославу – 59. У минулому він водій швидкої. Пережив два інфаркти, останній – на роботі. Тиждень із болем в грудях він іще возив і носив пацієнтів, не підозрюючи, що серце критично вражене. Йому сказали, що врятує лише трансплантація. І вже 12 годин, як у його грудях б'ється здорове серце.

Святослав усміхається і просить наступного разу в реанімацію принести йому кави.

 


 

Дмитрові – 40. Він військовий на пенсії. Вчить діток рукопашного гопака, очолює національно-патріотичний центр «Волинська Січ». Два роки Дмитро був на гемодіалізі, з надією отримати донорський орган об’їздив Запоріжжя, Київ... Каже, що навіть уявити не міг, що так пощастить вдома, у Ковелі. Поряд із Дмитром дружина Іра, вона всю ніч просиділа під операційною в сльозах, а зараз уже усміхається в реанімації. Нирка працює. Дмитро каже: його найбільша, уже реальна, мрія – подорожувати. Просить наступного разу взяти його з собою на Говерлу.

 


 

Пам’ять чоловіка-донора, перш ніж взяти його органи, в операційній вшанували хвилиною мовчання. А в реанімації і Дмитро, і Святослав дякували рідним за це важливе рішення. 

Читайте також:

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024