стрічка

У Ковелі вдруге провели пересадку серця та всьоме — нирки

04 Лютого 2020, 14:02
У Ковелі вдруге провели пересадку серця та всьоме — нирки 2292
У Ковелі вдруге провели пересадку серця та всьоме — нирки

У Ковельському МТМО зробили трансплантацію серця і нирки.

Про це інформує Ковельська міська рада.

Як повідомив головний лікар Олег Самчук, усе пройшло успішно і надалі на пацієнтів чекає реабілітаційний період. Другу операцію з пересадки серця 3 лютого зробила бригада кардіологів із Київського інституту серця разом з ковельськими медиками під керівництвом заслуженого лікаря України Бориса Тодурова, сьому з пересадки нирки — місцеві фахівці.

«Коли повідомив своїм колегам, що знову їдемо в Ковель на трансплантацію, то це вони сприйняли як свято, уже не говорячи про пацієнта. У нього не було шансів на життя, а тепер він їх отримав. Сьогодні Ковель зазвучав по-іншому. Вас уже знає вся Україна. Це місто, в якому роблять високотехнологічні операції. У Києві зараз не проводять трансплантацію, а в Ковельській лікарні це відбувається», – прокоментував Борис Тодуров.


 

Про пацієнтів, яким зробили пересадку, та людину, яка врятувала їм життя, на своїй сторінці у Facebook розповіла засновниця ГО «Всеукраїнська платформа донорства «iDonor» Ірина Заславець.

«Одного пацієнта звати Святослав. Йому 59 років. У минулому він водій швидкої допомоги. Пережив два інфаркти, останній – на роботі. Тиждень із болем в грудях він іще возив і носив пацієнтів, не підозрюючи, що серце критично «вражене». Йому сказали – врятує лише трансплантація. І вже після операції у його грудях б’ється здорове серце.

Інший пацієнт – Дмитро. Йому — 40. Він військовий на пенсії, який вчить дітей рукопашного гопака, очолює національно-патріотичний центр «Волинська Січ». Два роки Дмитро був на гемодіалізі. У надії отримати донорський орган об’їздив багато міст. І розповів, що навіть уявити не міг, що так пощастить вдома, у Ковелі.

Чоловікові, який після смерті допоміг продовжити життя двох людей, було 42 роки. Він теж колись був військовим. Помер від інсульту. Його дружина, сестра і мама дали згоду на донорство. Їм, кажуть лікарі, навіть не довелося довго розповідати про важливість такого рішення, вони погодилися одразу, бо захотіли, щоб навіть після смерті їхня рідна людина продовжила жити», – написала Ірина.

 

Читайте також:

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024