стрічка

У Рожищенському районі планують скоротити фельдшерів

04 Лютого 2020, 11:17
809

У залі засідань районної ради під керівництвом голови райради Андрія Музики відбулося засідання координаційної ради з питань місцевого самоврядування за участю міського, селищного, сільських голів, голів ОТГ та керівників комунальних установ району.

Захід відбувся 30 січня. Про це повідомили на сайті Рожищенської районної ради.

На порядок денний засідання координаційної ради виносили ряд важливих та актуальних питань. Зокрема, головний лікар Рожищенської центральної районної лікарні Віктор Редзій проінформував присутніх про реформування вторинної медичної допомоги в районі.

Головний лікар наголосив, що в медичному закладі нині готуються до укладання договору із Національною службою здоров’я України. Від того, за якими пакетами Програми медичних гарантій будуть підписані договори, буде залежати об’єм медичної допомоги, який надаватимуть у лікарні з 1 квітня.

Жваве обговорення членів координаційної ради викликало питання щодо особливостей роботи Рожищенського центру первинної медико-санітарної допомоги. Директор медичного підприємства Леся Басалик проінформувала присутніх щодо планування організації роботи на 2020 рік.

Посадовиця зазначила, що у зв’язку з недоотриманням близько 2,5 мільйона гривень (кошти Національної служби здоров’я України та місцевих бюджетів) адміністрація підприємства змушена буде оптимізувати штатну чисельність працівників фельдшерських та фельдшерсько-акушерських пунктів, оскільки на них Національна служба здоров’я України коштів не виділяє, тож працівники вважаються додатковим медичним персоналом.

За результатами розгляду цього питання члени координаційної ради ухвалили рішення щодо спільного напрацювання механізму подальшого функціонування закладів охорони здоров’я у населених пунктах району.

Також під час засідання координаційної ради керівники комунальних установ коротко ознайомили голів місцевих рад району з особливостями співпраці у 2020 році, а головний спеціаліст відділу з питань організаційного забезпечення діяльності районної ради Надія Зінгель проінформувала щодо заповнення декларацій у 2020 році.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024