стрічка

Рівненщина: на Хрінницькому водосховищі зловили вісьмох браконьєрів

04 Лютого 2020, 10:32
1259

На Хрінницькому водосховищі, що в Демидвському районі, інспектори рибоохоронного патруля затримали вісьмох порушників природоохоронного законодавства.

Про це повідомляють на сайті відомства

Вночі 2 лютого рибпатрульні задокументував грубе порушення правил рибальства. Інцидент стався на Хрінницькому водосховищі поблизу села Товпижин. Місцевий мешканець здійснював підводне полювання гарпунною рушницею.

Так  чоловік виловив понад вісім кілограмів риби: чотири щуки (загальною масою сім кілограмів) та окунь два окуні, які важили 1,6 кілограма. Чоловік порушив добову норму вилову.

Сума завданих збитків склала 1 394 гривень. На порушника склали  протокол про адміністративне правопорушення. Водні біоресурси та знаряддя лову вилучено.

Крім того, під час проведення рейдової роботи на Хрінницькому водосховищі поблизу сіл Хрінники та Товпижин зафіксували сім аналогічних порушень правил рибальства. Чоловіки здійснювали підводне полювання гарпунною рушницею без посвідчення підводного мисливця.  На порушників оформили протоколи.

Нагадаємо, що згідно з затвердженими правилами любительського і спортивного рибальства, підводне полювання на риб дозволене при наявності посвідчення підводного мисливця, а також без застосування аквалангів та інших автономних дихальних приладів. Добова норма вилову становить три кілограми.

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024