стрічка

Семеро нововолинців стали почесними донорами України

25 Січня 2020, 18:02
1283

У Нововолинській центральній міській лікарні відзначили почесних донорів України.

Захід організували 24 січня. Про це повідомили у відділі з питань інформаційної політики, комунікацій та програмно-апаратного забезпечення міської ради.

Посвідчення «Почесний донор України» вручили сімом нововолинцям: Віктору Чируку, Сергію Кушнеруку, Павлові Касяну, Михайлу Цибеню, Ользі Капітулі, Олександру Світящуку, Сергію Кшановському.

За словами завідувача відділенням трансфузіології Володимира Середюка, волонтерський рух донорства крові досить потужний у Нововолинську. За період функціонування служби крові в штаті медсанчастини і центральної міської лікарні зареєстровані 544 почесні донори, 7 заслужених донорів України і на трьох оформлено подання за 100% максимально допустимих кровоздач.

Під час урочистого заходу.
Під час урочистого заходу.

Для 14 сімей донорство стало родинною традицією. Упродовж 2019 року відбулося 825 кровоздач, з них 90 первинних та 785 повторних. Таким чином отримали майже 407 літрів донорської крові.

«Шана усім, хто долучається до цієї почесної місії. Адже кожна здача крові – це дорогоцінний дар збереження здоров’я та врятовані життя інших людей», – зазначив перший заступник міського голови, секретар ради Андрій Сторонський і вручив донорам пам’ятні сувеніри.

Слова безмежної вдячності почесним людям висловив головний лікар центральної міської лікарні Віктор Мороз і побажав їм міцного здоров'я на довгі роки.

Також слова подяки донорам звучали з вуст лікаря-хірурга Магомеда Магомаєва, завідувачки терапевтичним відділенням Валентини Іжик, завідувача відділення трансфузіології Володимира Середюка.

«Коли ти йдеш оперувати важкохворого і знаєш, що в запасі – донорська кров, то є відчуття, що в операційній присутній ще один хірург. Тож будьте завжди здорові та горді з того, що подарували життя не одній людині», – наголосив завідувач урологічним відділенням Олег Шипелик.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024