стрічка

Як у Вербці на Ковельщині будують новий корпус школи

25 Січня 2020, 16:47
Школа у Вербці 2609
Школа у Вербці

У селі Вербка Дубівської ОТГ продовжують будувати новий корпус школи.

Про це розповів керівник Дубівської громади Роман Троцюк на своїй сторінці у Facebook.

Будівництво школи є найдорожчим проєктом у Дубівській громаді. Тільки у 2019 році на це будівництво витратили 16 мільйонів гривень. Загалом у 2018 році розпочали проєкт вартістю 89 мільйонів гривень. В 2017 році у цій же школі збудували корпус вартістю 18 мільйонів гривень.

Читайте також: Вербка: голова Волинської ОДА Володимир Гунчик відкрив нову школу

У новому корпусі школи буде нова сучасна їдальня, актова зала на 120 місць, сучасний спортивний зал. Також проводять підготовчі роботи для будівництва надвірної спортивної інфраструктури. ЦІ роботи виконують за кошти Державного фонду регіонального розвитку за співфінансуванням з бюджету Дубівської об’єднаної громади в кількості 10 відсотків.









 

Окрім цього, голова громади пишається енергонезалежністю навчального закладу.

«Дана школа претендує на першість в Ковелі та Ковельському районі. На даний час в школі збудовано нову твердопаливну котельню, яка вже опалює школу та зменшила залежність громади від природного газу, а отже й мінімізувала витрати на енергоносії. Один з котлів встановлених в котельні працює на щепі, що дає нам не тільки заощаджувати на енергоносіях, а й бережно ставитись до природи. В громаді в продовж двох останніх років зрізане гілля на спалюється бездумно, а перебивається в щепу, яка стає паливом для даного котла», – написав у дописі Роман Троцюк.


Без урахування невеликих проєктів, у Дубівській ОТГ впродовж 2019 року втілили 19 проєктів, вартість яких сягає від 100 000 до 16 мільйонів гривень. Впродовж 2019 року у громаді освоїли більше 30 мільйонів гривень капітальних видатків на ремонти, будівництва, покращення матеріальної бази.

«Кожен з об’єктів є значимим для громади, адже швидкими темпами йде розбудова інфраструктури сіл, що сприяє покращенню якості життя громаді. Звісно 2019 рік для громади став найуспішніший за роки існування, хоча й спричинив неабияке занепокоєння. Частина об’єктів будувалася на умовах співфінансування від 10 до 50 відсотків, що вимагало значного ресурсу місцевого бюджету. Втрата двох потужних платників податків ставила під загрозу наші фінансові зобов’язання. Бюджет 2019 року виконано, фінансові зобов’язання оплачено», – зазначив очільник громади.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024