стрічка

Любешівчан ознайомили з проєктом біосферного резервату, до якого увійде територія району

25 Січня 2020, 17:08
Робочий момент наради 1387 Джерело: facebook.com
Робочий момент наради

Біорезерват «Прип’ятське Полісся» розвиватиме на Любешівщині зелений туризм.

24 січня в Любешівській районній філії центру зайнятості відбулася робоча нарада щодо створення транскордонного біосферного резервату «Прип’ятське Полісся». Про це інформують на фейсбук-сторінці філії.

Нещодавно, зазначається в повідомленні,  Любешівська районна філія ВОЦЗ та національний природний парк «Прип’ять-Стохід» уклали угоду про співпрацю.

Одним із напрямків цієї співпраці є популяризація в районі зеленого туризму. Фахівці національного парку неодноразово проводили з безробітними та іншими любешівчанами семінари, присвячені цій тематиці. Метою ж сьогоднішньої наради було ознайомлення мешканців  Любешівського району з проєктом «Полісся – дика природа без кордонів» та пропозицією створення транскордонного біосферного резервату «Прип’ятьське Полісся» в межах проєктного регіону.

В Україні цей проєкт впроваджує «Українське товариство охорони птахів»,  до нього залучені науковці з Білорусі, Німеччини, Великобританії, Польщі, а фінансову підтримку здійснює фундація «Аркадія – благодійний фонд Пітера Болдвіна та Лісбет Раузин».

Одним із ключових завдань проєкту є розробка стратегії альтернативного підприємництва, що може зацікавити любешівчан, які планують займатися  зеленим туризмом.






Читайте також: Любешівщина увійшла до біосферного резервату «Прип'ятське Полісся»

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024