стрічка

«Перші кроки в ОТГ»: у Луцьку навчають посадовців та голів новоспечених громад

23 Січня 2020, 13:10
1718

У Луцьку голів та посадових осіб новостворених ОТГ навчають, як планувати та затверджувати бюджети ОТГ, проводити першу сесію та вирішувати кадрові питання.

Семінар під назвою «Перші кроки в ОТГ» проходить 23 січня в регіональному офісі Програми «U-LEAD with Europe» у Волинській області.

Розпочав захід  керівник регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» у Волинській області Анатолій Пархом’юк. Він розповів про роботу офісу, зокрема про те, що він і надалі продовжує підтримку органів місцевого самоврядування, органів виконавчої влади, безпосередньо обєднаних територіальних громад, аби створити їм можливості для рівного розвитку і доступу до можливостей отримувати нові знання.

Анатолій Пархом’юк
Анатолій Пархом’юк

«Наша зустріч пов’язана з першими кроками в ОТГ. Ви зараз в такій ситуації, в якій не були жодні об’єднані територіальні громади раніше. У вас на сьогодні немає прямих бюджетів і вам зараз треба думати, як вибудовувати на той перехідний період питання співпраці і комунікації з районною радою. Ми мусимо випрацювати ці всі моменти незалежно від політичних процесів, бо за цим стоїть успіх обєднаних територіальних громад», – почав зустріч Анатолій Пархом’юк.


Радник з питань децентралізації Андрій Погорілий розповів присутнім про важливі і базові речі, які потрібно знати як новоствореним ОТГ, так і приєднаним. У доповіді експерта йшлося зокрема про дії на першій сесії та алгоритм проведення реорганізації рад, які добровільно приєдналися.

Андрій Погорілий нагадав, що на першій сесії новоствореної громади складає присягу голова ОТГ, починають повноваження депутати та утворюються постійні комісії ради, виконком та регламент ради громади.

Згодом радник з питань муніципальних фінансів та управління Анатолій Матвіюк розповість, як планувати та затверджувати бюджети ОТГ.

Анатолій Пархом’юк, Андрій Погорілий та Анатолій Матвіюк
Анатолій Пархом’юк, Андрій Погорілий та Анатолій Матвіюк

Захід триватиме до 17:00.

Нагадаємо, що Програма «U-LEAD з Європою» підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024