стрічка

На Камінь-Каширщині випустили на волю екзотичних фазанів. ФОТО

23 Січня 2020, 13:00
1571

Сто фазанів, серед яких вісімдесят самок і двадцять самців, випустили на волю в урочищі Комарниця камінь-каширського осередку товариства мисливців і рибалок.

Про це повідомляє газета Полісся.

Ці вольєрні птахи, котрих доправили до нас із Запорізької області, є першими пожильцями виду у нашій місцевості. На закупівлю пернатих витратили більше двадцяти тисяч гривень із щомісячних внесків членів товариства.

Таким чином у районі прагнуть відновити популяцію цих колоритних птахів. Адже загалом у межах всієї Волині чисельність птаства надзвичайно мала. Обмаль навіть диких качок, на яких можна було б полювати, зазначають затяті мисливці.

Західні регіони України раніше вважалися не надто сприятливим ареалом для розведення фазанів передусім, ймовірно, через зміну кліматичних умов.

Попри те є надія, що пташка приживеться у нас. Крім того, морози для них не надто страшні.

Єдина загроза — багато снігу. За таких умов птиця не зможе віднайти собі корму.

Як зазначив голова районної організації УТМР Валентин Богач, тепер треба з усіх сил намагатися зберегти популяцію та створити сприятливі умови для розмноження фазанів.

Зокрема, відстрілювати лиса, контролювати бродячих котів та собак. Певна частина птахів гине у період розмноження. Так, у боротьбі за самку самці ладні заклювати один одного до загину.

Якщо вже весною цього року ми матимемо змогу побачити потомство, то це буде великим досягненням. Позаяк, процес розведення фазанів є досить тривалим. Водночас важливим фактором залишається свідомість та добросовісність людей. Бо не секрет, що серед мешканців району можуть знайтися охочі підстрелити легку здобич. У нашому краї фазан прирівнюється до червонокнижного птаха, тут він є особливо рідкісним. Натомість на Півдні чи на Сході країни їх вдосталь. Відтак закликаю шанобливо ставитись до цих пернатих, нехай приживаються. Варто нагадати, що полювання на цього птаха у найближчі роки заборонене, — застерігає Валентин Анатолійович.

1

1

1

1

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024