стрічка

В Україні автономізували понад 90% спеціалізованих медичних закладів

22 Січня 2020, 16:43
918

Уже 93% закладів, що надають спеціалізовану, третинну та екстрену медичну допомогу, автономізували  перевели у статус комунального некомерційного підприємства.

Така зміна правової форми є необхідною умовою для входу в реформу  підписання контракту з Національною службою здоров'я україни на надання медичних послуг в рамках програми медичних гарантій. Про це повідомляють в орнанізації. 

Повністю автономізовані медзаклади, що надають спеціалізовану, третинну та екстрену допомогу у Вінницькій, Волинській, Полтавській та Черкаській областях.

На завершальному етапі Житомирська область (99,0%), Кіровоградська (99,02%), Харківська (98,87%)

Найкращу динаміку за останні два з половиною місяці показала Луганська область  з 10% автономізації на початку листопада 2019 до 93%. Також швидка динаміка у Дніпропетровській області  з 31% до 97%. 

Високі темпи автономізації у Миколаївській, Херсонській та Одеській області.

«Високий рівень автономізації свідчить про те, що на зміни чекають і до них готуються. Велика заслуга у цьому місцевої влади, яка усвідомлює свою роль і відповідальність у підготовці медзакладів до входу в реформу. Рішення про автономізацію приймає власник, тобто відповідна місцева рада», - зазначила тимчасово виконуюча обов'язки голови Національної служби здоров'я України Оксана Мовчан.

Читайте також: Навіщо створили національне агентство закупівель, і як воно працює

«Наше завдання  забезпечити населенню регіону доступ до якісної медичної допомоги. Для цього виділили на розвиток медичних закладів Миколаївщини 194 мільйони гривень. Це  обсяг фінансування Програми розвитку та підтримки закладів охорони здоров’я обласної комунальної власності Миколаївської області», - додав голова Миколаївської ОДА Олександр Стаднік.

Програму прийняла Миколаївська обласна рада, зважаючи на дані аналітичного звіту НСЗУ. Один з пріоритетних напрямків програми - будівництво та реконструкція медичних закладів. На це заклали понад 54 мільйони гривень на 2020 рік. У фокусі уваги також придбання медичного обладнання. На цю статтю витрат передбачили понад 47,5 мільйони гривень на рік.

Читайте також: В Україні обрати лікаря відтепер можна онлайн

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024