стрічка

Комунальне підприємство у Ковелі має третину мільярда статутного фонду

22 Січня 2020, 16:24
Комунальник / Фото ілюстративне 1355
Комунальник / Фото ілюстративне

Депутат міської ради звернувся до начальниці РЖКП № 2, щоб вона йому пояснила, звідки в комунального підприємства взявся такий «космічний» статутний фонд.

Статутні фонди місцевих комунальних підприємств переглянув депутат Ковельської міської ради Володимир Косцьов’ят і дуже здивувався, коли побачив вартість майна ремонтного житлово-комунального підприємства № 2, який очолює Наталія Гейко.


 

Читайте також:

«ЖЕК-доларовий мільйонер, чи найбагатший ЖЕК в Україні і невже в Ковелі? РЖКП № 2 громада Ковеля передала триста тридцять п’ять мільйонів вісімсот вісімнадцять тисяч сімсот п’ятдесят три гривні п’ятдесят вісім копійок до статутного капіталу. Вдумайтеся! Це сімдесят мільйонів шістсот дев’яносто вісім тисяч доларів США, за середнім курсом долара до гривні, станом на дату передачі», – вказує Володимир Косцьов’ят на своїй сторінці у Facebook.

Про це зазначено у відкритих відомостях Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (ЄДР) Міністерства юстиції України.

«Ковельчани, коли сплачуватимете наступний раз «космічні» рахунки за комунальні послуги, просто згадайте скільки ви уже мільйонів заплатили РЖКП № 2 і де вони? І чому знову оплачуєте захмарні рахунки??? Ви цей РЖКП № 2 бачили? От у мене одне питання, певне, як і у вас: а де наші гроші??? Чи є тих 70 мільйонів доларів США громади Ковеля в РЖКП № 2, чи, може, все розікрали? Хто і коли останній раз проводив аудити, інвентаризацію РЖКП № 2? Де і в чому виражається, обліковується передане майно та кошти?» – зазначив депутат.

Обранець громади направив начальниці РЖКП № 2 Наталії Гейко депутатське звернення і очікую на відповідь. Також він заявляє, щоб люди відчули різницю і зрозуміли дисбаланс ковельської владної «гідри»: громада Ковеля передала до статутного капіталу КП «Ковельське МТМО» лише 100 тисяч гривень. Навіть іншим доволі потужним комунальним підприємствам міська влада передала до статутного фонду скромніші суми. Наприклад, ПТМ «Ковельтепло» – 97 006 456.00 гривень, Ковельське УВКГ «Ковельводоканал» – 44 239 571.06 гривень., КП «РЖКП № 1» – 94 881 385.95 гривень.


 

«Так до чого догосподарювався мер Ковеля Олег Кіндер протягом 10 років правління? Цікаво, а до чого мені готуватися тепер? Нещодавно міська влада на чолі з мером відправляла мене до психіатра, а тепер що, до тюрми відправлять?», – іронічно запитує Володимир Косцьов’ят.   

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024