стрічка

У селі на Ратнівщині побили поліцейських

20 Січня 2020, 13:14
Працівники поліції Ратнівського району 2043
Працівники поліції Ратнівського району

Група жителів села Кортеліси Ратнівського району спричинила тілесні ушкодження чотирьом працівникам поліції під час виконання ними службових обов’язків. За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст. 345 Кримінального кодексу України.

Трьох зловмисників затримали. Їм загрожує до п’яти років позбавлення волі. Про це повідомляє пресслужба поліції Волинської області.

У понеділок, 20 січня, співробітники сектору реагування патрульної поліції Ратнівського відділу поліції з’ясовували обставини автопригоди, що трапилася о 2 годині ночі в селі Кортеліси. Невстановлений транспортний засіб, допустивши зіткнення із зустрічним автомобілем «Audi-100», втік із місця ДТП. Внаслідок автопригоди тілесні ушкодження отримав 6-річний пасажир «Audi-100». Його доставили до Ратнівської центральної райлікарні.

Поліцейські одразу розпочали проводити заходи, спрямовані на встановлення автомобіля, причетного до скоєння автопригоди. Співробітники сектору реагування патрульної поліції Ратнівського відділу виявили на одному із дворів 42-річного жителя цього ж села фрагменти автомобіля ймовірно причетного до скоєння дорожньо-транспортної пригоди. Однак, господар обійстя та ще троє осіб, перебуваючи в стані алкогольного  сп’яніння, вчинили опір працівникам поліції під час виконання ними службових обов’язків та завдали правоохоронцям тілесних ушкоджень.

Поліцейські встановлюють особи всіх правопорушників, причетних до скоєння цього злочину. Трьох з них, 42-річного, 45-річного та 35-річного місцевих жителів доставили до відділу поліції. Вирішується питання щодо затримання зловмисників у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. За фактом опору поліцейським слідчі Ратнівського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 345 (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк.

За фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило тілесні ушкодження потерпілому, відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України.

Поліцейські проводять усі необхідні заходи, спрямовані на розкриття злочину проти правоохоронців, а також встановлення та затримання транспортного засобу та водія, котрий скоїв ДТП з потерпілим і втік з місця події. 

До проведення невідкладних слідчих дій та затримання зловмисників задіяні, окрім місцевого відділу поліції, слідчі та співробітники карного розшуку ГУНП в області та спецпідрозділи поліції області і управління патрульної поліції – КОРД, рота поліції особливого призначення та загін ТОР. 




Читайте також: На Ратнівщині автомобіль з’їхав у кювет та перекинувся: один пасажир помер, троє отримали пошкодження

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024