стрічка

Судили ексмитника, який у Ковелі напав на поліцейського

20 Січня 2020, 16:00
Анатолія Базярука 1172
Анатолія Базярука

У Ковельському міськрайонному суді оголосили вирок колишньому заступнику начальника Ягодинської митниці Анатолію Базяруку.

Нагадаємо, що інцидент трапився 12 травня 2018 року в Ковелі на вулиці Брестській. Анатолій Базярук на позашляховику «Mitsubishi Pajero» припаркувався ближче, ніж за 10 метрів до пішохідного переходу. Цим порушив п. 15.9 Правил дорожнього руху, тож інспектор поліції поінформував його, що винесе відповідну постанову.

Під час спілкування колишній митник почав нецензурно висловлюватись на адресу поліцейського, шарпав його за формений одяг та двічі ударив у шию. На вимогу припинити чинити опір не реагував, тож був затриманий з допомогою спецзасобів.

Коли опинився в кайданках на землі, продовжував лаятись, ображати честь і гідність патрульних та погрожував «останнім днем роботи в тій поліції».

До речі, Анатолія Базярука за рік до цього інциденту судили за хуліганство.

Судмедекспертиза встановила у працівника поліції гематому на шиї, що відноситься до категорії легких тілесних ушкоджень.

У 2018 році суд розглянув адміністративний позов Анатолія Базярука про скасування постанови у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, що передбачає штраф в розмірі 255 гривень. Він вказував, що його зупинка на вулиці Брестській була вимушеною для того, щоб прийняти ліки, оскільки є інвалідом 2 групи, а іншого місця для паркування, в тому числі і для паркування для інвалідів, не було. Однак суд відмовив у задоволенні позову.

14 січня 2020 року Ковельський міськрайонний суд під головуванням судді В’ячеслава Лесика визнав Анатолія Базярука винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 345 КК України та призначив йому покарання у виді 2 років позбавлення волі з випробувальним терміном на 1 рік.

Санкція ч. 2 ст. 345 КК України (Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків) передбачає обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Анатолій Базярук, якого в суді захищав колишній працівник прокуратури Волинської області Петро Горщарук, також має сплатити на користь потерпілого 5 тисяч гривень моральної шкоди.  

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024