стрічка

Після стрілянини під Ковелем зловили браконьєрів. ФОТО, ВІДЕО

14 Січня 2020, 15:53
Косуля 4950
Косуля

Орендар мисливських угідь зловив двох молодиків-браконьєрів, а третьому вдалося утекти.

Близько 22 години 25 грудня 2019 року директор ковельського МПП «Вероніка» Віктор Кавас, його підлеглі Петро Савенко та Петро Кавас проводили рейд в мисливських угіддях, які перебувають в оренді цього підприємства, і зафіксували факт браконьєрства.

За словами Віктор Каваса, в районі урочища Калдуби Ковельського лісництва вони виявили автомобіль марки «Nissan» з державним номером АС 7518 СМ, у багажнику якого побачили туші косулі та бобра. У салоні перебували двоє осіб, третій – Олександр Федорук з карабіном пішов на поля стріляти косуль. Помітивши рейдову бригаду, він почав втікати та загубив мобільний телефон, який було згодом передано працівникам поліції.

«Бачиш, які браконьєри?! Я вам тут набраконьєрнічаю в цей раз! Козла забили. Бобра забили. Ти чий син?» – спитав Віктор Кавас хлопця в іномарці.

«Фріца» син», – відповів той.

Як потім з’ясувалося, за кермом автомобіля сидів молодий чоловік на прізвище Чапко, інший відмовився називати своє прізвище. При цьому було помічено через вікно машини патрони 30.06 калібру та чохол від карабіну.

Віктор Кавас каже, що Олександр Федорук вже неодноразово попадався на браконьєрстві в мисливських угіддях, але щоразу йому все сходило з рук.

Директор МПП «Вероніка» звернувся до начальника Ковельського відділу поліції полковника Івана Туся із заявою, у якій просить розслідувати встановлений рейдовою бригадою факт незаконного полювання на косулю та бобра у заборонений час та притягнути браконьєрів до відповідальності.

Поліція передала матеріали справи до Державної екологічної інспекції у Волинській області для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

 

 







Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024