стрічка

Жителя Рівненщини судитимуть за торгівлю людьми

14 Січня 2020, 12:40
1416

На Рівненщині завершилося досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом торгівлі людьми, один із обвинувачених у якому – житель Дубенщини.

Під час досудового розслідування встановили, що двоє чоловіків упродовж лютого–червня 2019 року вербували малозабезпечених жінок для подальшої експлуатації. Зловмисником виявився 51-річний житель Дубенщини, який діяв разом із 68-річним спільником.

Слідчі вияснили, що вказані особи завербували одну з жительок Рівненщини для сексуальної експлуатації у Республіці Німеччина. Попередньо зловмисники  надали їй фінансову допомогу для оформлення документів та пообіцяли великі заробітки. Внаслідок скрутного матеріального становища жінка погодилася поїхати до Німеччини.

Наприкінці червня 2019 року одного з обвинувачених, який із потерпілою намагався перетнути державний кордон України через територію Польщі для передачі її спільнику, затримали працівники поліції. Інший обвинувачений з’явився до слідчого добровільно  Йому також повідомили про підозру.

Прокуратура Рівненської області затвердила й скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні по обвинуваченню вказаних осіб за ч. 2 ст. 149 УКК України.

За вчинення вказаного злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024