стрічка

ТОП-10 найрейтинговіших статей на Район.Любомль у 2019 році

04 Січня 2020, 12:38
1279

Весь рік редакція уважно стежила за життям Любомльщини і сьогодні покажемо статті, які найбільше «зайшли» нашій аудиторії.

Раніше ми пропонували вашій увазі ТОП-10 найрейтинговіших новин на Район.Любомль у 2019 році.

У Любомлі за підтримки Євросоюзу вдалося відкрити унікальний ЦНАП 

В одному приміщенні за принципом «єдиного відкритого простору» працівники установи надають адміністративні послуги не лише жителям Любомльської ОТГ, а й мешканцям усього району. Ще одним показником унікальності є те, що в приміщенні знаходиться і Центр надання адміністративних послуг, і Державна міграційна служба. Таке розташування допомагає якісно та швидко отримати потрібні документи.

Як Люба з Любомля вчила столичного шеф-кухаря вугра готувати 

Мальовничими краєвидами, цілющими водами манить до себе туристів із усіх куточків України та сусідніх держав край Шацьких озер. Тисячі відпочивальників їдуть сюди, щоб скупатися у дзеркальному Світязі та скуштувати місцевого делікатесу – вареного, печеного чи копченого вугра.

Але, і це гарантовано, вміють смачно його приготувати не тільки шачанки, а й жителька Любомля Любов Тагірова. Вона стала героїнею кулінарного тревел-шоу «Страва честі» на телеканалі СТБ, під час якого ведучий Юрій Ковриженко прагнув дізнатися секрети страв з озерного вугра.

«Не всі можуть зрозуміти мій вибір», – мама двох дітей із Любомля про службу в зоні ООС 

У вересні 2018 року Валентина Федюшин підписала контракт і стала на захист кордонів України. Ще зі шкільних років Валентина мріяла стати військовою, знала, що це її покликання, частенько уявляла себе в формі.

Та склалося інакше: вступила до Волинського державного університет на факультету початкового навчання, але жодного дня не працювала за фахом. Тоді ж у їхньому будинку на другому поверсі винаймали квартиру приїжджі військові, які служили в Любомльському відділенні прикордонного контролю.

Подружжя з Любомля 40 літ живе душа в душу і стільки ж вирощує якісну розсаду

Досвідчені овочівники Надія Семенівна та Петро Омелянович Литвинюки переконані, що до розсади слід звертатися з любов’ю, теплотою та увагою.

Як у Любомльській лікарні «ремонтують» суглоби 

У Любомльському ТМО шістьом хворим успішно замінили кульшовий (тазостегновий) суглоб. Ділитися досвідом із лікарями ось уже втретє приїхали спеціалісти із Запоріжжя. До речі, Любомль – третє місто на Волині, де проводять такі хірургічні втручання.

Перші операції розпочали робити в березні 2018 року. Тоді доцент кафедри травматології та ортопедії Запорізького державного медичного університету, завідувач відділення травматології та ортопедії клініки «Мотор Січ» Вадим Чорний разом із лікарем-травматологом цієї ж клініки Вадимом Малишевим провели дві операції у Любомлі з місцевими хірургами.

Без черг та корупції: Максим Нефьодов розповів про свою стратегію реформи митниці

Мінлива позиція уряду щодо формату роботи митниці вихолостила її, призвела до її поглинання податковою. Функції органу стали більш фіскальними: митники більше зосереджені на збиранні податків, ніж на боротьбі з порушеннями.

Волонтери Любомльщини творять добро за покликом серця, а не задля похвали і нагород

Завдяки таким людям, як любомльчанин Андрій Дем’янчук, віра в український народ повертається навіть до тих, хто її давно втратив. 19 серпня 2014 року він об’єднав навколо себе небайдужих жителів Любомльщини і заснував групу християн-волонтерів, які й стали у важкий для країни час бійцями невидимого фронту.

Рукодільниця з Головна вкладає частинку душі у кожен виріб

Тетяна Тахасюк працює у садочку з особливими дітками і ділиться з ними не лише своїм вмінням, а й любов’ю. Як зробити оселю по-особливому затишною? Здавалося б, нічого надзвичайного, все просто. Люди прикрашають свій дім так, щоб кожному члену сім’ї було зручно та комфортно. Хоча смаки не завжди збігаються. Найпростіше купити в магазині все, що подобається, але краще створити затишок своїми руками, оточити себе речами, які виготовлені з любов’ю.

Тетяна Тахасюк із селища Головне займається хендмейдом – творить оригінальні речі без використання механізованих чи автоматизованих технологій. Вона вкладає у кожен виріб частинку душі.

Вчила маму або тата, а потім і їхніх дітей: педагогиня з Любомля святкує 60-річний ювілей 

Євдокія Йосипівна Костюк 30 років віддає своє серце дітям, працюючи у школі №3 Любомля вчителькою початкових класів. Десять років досвіду мала, коли переходила в новостворений заклад, де середній вік педагогів був 35. Молоді, оптимістично налаштовані вчителі за кілька років обжили класні кімнати, де дітворі стало затишно й добре.

Нове життя ставків: як у Руді відновили історичні водойми

Місцеві розповідають, що ставки викопали вручну жителі сіл Руда і Хворостів, а було це ще за «тамтої Польщі», коли до Другої світової війни Волинь входила до складу Речі Посполитої. Третю водойму, площею два гектари, викопали років 24-25 тому.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024