стрічка

Програма підтримки учасників АТО: куди і на що витрачалися кошти на Любешівщині

03 Січня 2020, 10:10
Фото ілюстративне 1065
Фото ілюстративне

Інформація про результати виконання районної програми підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей за 2018-2019 роки.

Її заслухали та взяли до відома депутати на нещодавній сесії Любешівської районної ради.

У Любешівському районі, зазначається в документі, зареєстровані 280 учасників АТО, 8 членів сімей загиблих в АТО та 12 осіб з інвалідністю, що настала внаслідок поранення або захворювання одержаного під час безпосередньої участі в антитерористичній операції. 

Сім’ям учасників антитерористичної операції виплачуються певні соціальні виплати та  надаються житлові субсидії на оплату житлово-комунальних послуг та на придбання твердого палива.

На обліку в Любешівському районному центрі зайнятості перебуває 7 учасників АТО. Брали участь у громадських роботах троє осіб, у роботах тимчасового характеру – одна особа.

У Любешівській ЦРЛ  створили консультативну комісію з питань медичної допомоги учасникам АТО і членам їх сімей.

Медичний огляд  атовців проводять лікарі Любешівської ЦРЛ. Всім оглянутим видані довідки форми 070/о для отримання санаторно-курортної путівки.

Любешівська ЦРЛ використовувала кошти, передбачені «Районною програмою підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей на 2018-2019р.» на такі заходи: проведення  амбулаторного лікування, забезпечення медичним оглядом, реабілітація, зубопротезування.

З районного бюджету на зубопротезування виділили й і використали 11,2 тисячі гривень. З бюджету Любешівської селищної ради – 63,2 тисячі.

На обліку в управлінні соціального захисту населення для забезпечення санаторно-курортним лікуванням  перебуває 50 учасників бойових дій, які брали участь у проведенні антитерористичної операції. Пройшли санаторно-курортне лікування 24 атовці на суму  201,39 тисячі гривень.

На професійне навчання направлено два учасники АТО, які отримали спеціальність водія категорій «С»,»Д», для чого використали 10,1 тисячі гривень. Психологічну  реабілітацію пройшли  три  особи, сума коштів – 32,99 тисячі гривень.

На виконання обласної програми оздоровлення направили на відпочинок у санаторій «Пролісок» сім’ю (троє осіб) загиблого Романа Корця.

Усім учасникам антитерористичної операції та сім’ям загиблих учасників АТО, які перебували на обліку,  виплачували щорічну разову грошову допомогу до 5 травня, передбачену Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» – усього  286 особам  на суму 384,52 тисячі гривень.

Читайте також: Сформували перелік земельних ділянок, які можуть надати учасникам АТО та ООС

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024