стрічка

У Луцьку визначили переможця Всеукраїнського турніру з дворового футболу. ФОТОРЕПОРТАЖ

01 Січня 2020, 13:10
3790

У Луцьку відбувся всеукраїнський турнір з дворового футболу «ADF Premium Cup».

28 та 29 грудня 16 команд з Волині, Рівненщини та Житомирщини з’їхалися в КРЦ Адреналін, аби поборотися за три комплекти нагород: «Premium Cup», «Silver Cup» та «Bronze Cup».

Як розповів очільник Асоціації дворового футболу Волині Микола Озюк, ідея проведення подібного турніру виникла два роки тому напередодні новорічно-різдвяних свят.

«Спершу ми (організатори – ред.) провели два турніри в спорткомплексі ЛНТУ. Згодом до участі в змаганнях приєдналися й колективи з інших областей, тому прийняли рішення у 2019 році провести всеукраїнський турнір. Дуже приємно, що команди долучаються і показують якісний футбол», – розповів Микола Озюк

Організатори турніру: Микола Озюк та Ігор Янченко
Організатори турніру: Микола Озюк та Ігор Янченко


 

Читайте також: «Діти – це наше сьогодення»,– Голова АДФ Волині Микола Озюк

За кілька днів до початку змагань відбулося жеребкування, під час якого команди були розділені на чотири групи: «А» «В» «С» і «D».

До групи «А» потрапили: ФК «Теревені«, МФК «РадиMо», «Ювентус» та «Перемиль».

У групі «В» між собою змагалися: «Агромат», «Хавест-Агро», «Фенікс-ДПЗ» та АФК «Альянс».

У квартеті «С» за вихід до наступного раунду боролися: «Раків Ліс», «Кременець», «Духче» та «Westnet».

У групу «D» за результатами жеребкування потрапили: «Камаз-Агро», «Партизан», «ГазМяс» і «Піддубці».



 

За регламентом турніру з 16 команд- учасниць до наступного раунду проходило лише 12.  В плей-офф ці команди, залежно від зайнятого місця у турнірній таблиці на стадії групового етапу, розіграли між собою три кубки: «Bronze Cup», «Silver Cup» та «Premium Cup».

Турнірна таблиця групового етапу
Турнірна таблиця групового етапу

 

«Турнір дуже цікавий як для футболістів так і для вболівальників, адже тут зібралися дуже сильні команди з різних регіонів України. В кожному матчі є інтрига. Це стимулює нас (гравців – ред.) битися на полі, а не просто катати м’яч», – сказав гравець ФК «Фенікс» Олег Романюк.

Олег Романюк
Олег Романюк

 

В боротьбі за бронзові нагороди змагань зійшлися команди, які посіли треті місця у своїх групах.

«Ювентус» з рахунком 2:3 поступився ФК «Духче», а «Фенікс» розгромив житомирський «ГазМяс» – 5:2 на користь лучан.

В очному протистоянні «Духче» нав’язав боротьбу «Феніксу» та завоював бронзовий кубок турніру.

Не менш цікавими стали срібні поєдинки турніру. МФК «РадиMо» вщент розбив «Кременець» та лише в серії післяматчевих пенальті здолав «Хавест-Агро», який на шляху до трофея мінімально переміг «Партизан».



 

Запеклими стали поєдинки за головний приз змагань  «Premium Cup». Найрезультативніша команда групового етапу «Теревені» з рахунком 1:2 поступилася ФК «Раків Ліс», а «Камаз-Агро» по пенальті пройшов «Агромат».

У вирішальному поєдинку «автомобілісти» мінімально здолали «Раків Ліс» і стали чемпіонами всеукраїнського турніру з дворового футболу.


 

«З кожним роком рівень команд зростає. У фінальних змаганнях різниця була в один м’яч. Команди боролися до останнього.Я  думаю, що будь-який клуб з наших турнірів може спокійно виступати на інших престижних змаганнях», – поділився враженнями від турніру представник суддівської бригади Леонід Літвінчук.

Леонід Літвінчук
Леонід Літвінчук

Читайте також: «Волинь» проти ЗМІ. Ківерцівський блогер опублікував новий випуск авторської програми

Окрім командних трофеїв на церемонії нагородження відзначили й окремих гравців.

Так, кращим футболістом турніру став гравець МФК «РадиМо» Богдан Затериха. Хлопець зізнався, що не очікував на таке визнання і додав, що командний результат міг бути кращим.

«Результат команди міг бути кращим – могли займати перше місце. Але головне – не перемога, а хороший настрій та дружня атмосфера», – сказав Богдан Затериха.


 

Загалом у турнірі було забито 130 голів. Найбільш забивною командою став ФК «Теревені» – на їхньому рахунку 15 забитих м’ячів. Найрезультативнішим поєдинком змагань стала гра «Теревені» - «Перемиль». Матч завершився з рахунком 10:0 на користь лучан.

«Дякую командам, які долучилися до проведення турніру. Хочу привітати всіх з новорічними святами, побажати здоров’я ,щастя та добробуту в Новому 2020 році»,– сказав по завершенню змагань голова Асоціації дворового футболу Микола Озюк

Дмитро ЗІНЮК

Фото Миколи КОМАРОВСЬКОГО























Більше фото ТУТ.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024