стрічка

Лучанин, який мандрував світом 14 місяців, подолав 26 тисяч кілометрів

27 Грудня 2019, 09:07
1072

Автостопом через Польщу, Німеччину і Люксембург, далі – літаком до Бразилії, звідти країнами Південної Америки до Антарктиди подорожував лучанин Віктор-Микола Гаврилюк.

На старті, каже хлопець, мав 300 доларів і квиток для перельоту. Про це пише Суспільне.

Мандрівка тривала 14 місяців. За цей час подолав 26 тисяч кілометрів. Віктор-Микола говорить, що у Бразилії його пограбували і лишили без грошей і документів, спати доводилося просто неба і багато ходити пішки.

Читайте також: Мандрівник із Луцька дістався до Антарктиди.

Лучанин розглядає світлини місць де побував. Розповів: одна з найбільш вражаючих подій – затемнення сонця, яке побачив у Чилі. Його подорож почалася у вересні 2018. Друзі підвезли у Варшаву, далі автостопом добирався через Німеччину до Люксембурга, звідки вилетів у Бразилію.

«Складання маршруту зайняло у мене 30 секунд. Просто дивишся на карту: куди б це поїхати? Південна Америка, - майже усе без віз. Глянув по квитках – Бразилія, з Бразилії їду на південь», – розповідає чоловік.

Із бразильського міста Ресіфі почалася подорож країнами Південної Америки. У Бразилії, каже Віктор-Микола, його обікрали.

«Вкрали мій наплічник, де були усі документи, гроші. Все. У мене лишився мій телефон і кредитна картка без грошей. Тоді я поїхав у столицю Бразилії, там я зупинився у місцевих реконструкторів, яких мені допомогли знайти луцькі реконструктори, бо я теж представляю цей рух середньовічного бою.У них жив місяць. У цей час мені зробили другий паспорт», – додає Віктор-Микола Гаврилюк.

Віктор-Микола Гаврилюк каже, що подорожуючи автостопом, відкривав культуру місцевих. На транспорт і ночівлю грошей не витрачав, тільки на їжу. Постійно шукав підробітки. У Чилі, каже, фарбував паркан, заробленого вистачило на два місяці. Звикати до такого ритму життя, зі слів хлопця, йому не довелося. Віктор-Микола належить до Пласту, 2014-2015 воював на сході України.

Читайте також:Мандрівника з Луцька обікрали в Бразилії.

«Найпопулярніше місце у Перу – це Мачу Пікчу, Веселкова Гора, каньйон Колька. Це найпопулярніші туристичні місця і досить гарні. В Аргентині – водопад Ігуасу, неймовірно гарний. Це комплекс водопадів, їх там 287. В Аргентині ще класний льодовик Періто Морено – найбільший льодовик Північної Америки», – розповідає мандрівник.

Із Аргентини мандрівник поїхав у Антарктиду. Де жив два місяці на станції «Академік Вернадський» і допомагав другу зі зйомками фільму. Каже, що тоді якраз було літо, тому клімат не був суворим. Зрозумів, що час вертатися в Україну, коли колорит нових місць перестав його дивувати.

«Кожного разу це має бути чудом, коли це стає рутиною, це теж не є дуже добре. Подорожуючи, я набираюся нових ідей, які можна реалізувати в Україні і ділюся з іншими про Україну. Це звичайна культурна дипломатія, коли людина розповідає іншим про свій край», – розповідає чоловік.

Подорож країнами Європи і Бразилією, Перу, Аргентиною, Парагваєм, Чилі, Антарктидою тривала 14 місяців. До дому Віктор-Микола Гаврилюк із чилійського Сантьяго повернувся через Барселону.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024