стрічка

У Ковелі вперше зробили пересадку серця. ФОТО

26 Грудня 2019, 09:00
Вперше за 15 років в Україні і вперше у Ковелі зробили пересадку серця 2692
Вперше за 15 років в Україні і вперше у Ковелі зробили пересадку серця

Ковельське МТМО стало першим за останні 20 років в Україні, хто отримав ліцензію для трансплантології та першим за останні 15 років, які провели трансплантацію серця та першими за два роки, які провели трансплантацію трупної донорської нирки.

Про це повідомили у Ковельському МТМО.

Першу трансплантацію нирки у Ковелі провели 15 листопада від родинного донора, а вже за місяць, 16 грудня провели першу трансплантацію трупної донорської нирки, а ще через тиждень трансплантацію серця.

Читайте також: Ковельська лікарня стала першою райлікарнею, де провели пересадку нирки

Донором став пацієнт з важкою відкритою черепно-мозковою травмою в якого бригада спеціалістів констатована смерть мозку. Родичі дали згоду на проведення операції вилучення органів померлого для пересадки і цим самими врятували здоров’я та життя відразу трьом пацієнтам.

Бригада лікарів Інституту Серця МОЗ України на чолі з Борисом Тодуровим успішно провели трансплантацію серця реціпієнту з вираженою дилятаційною кардіоміопатією. Лікарі Ковельського МТМО одночасно в іншій операційній успішно провели пересадку трупної донорської нирки другій пацієнтці. Іншу трупну донорську нирка терміново доставили літаком спеціалісти Національного інституту хірургії та трансплантології імені О.О. Шалімова в Київ, де провели ще одну пересадку нирки.

Таким чином, на сьогодні у Ковелі провели вже дві пересадки нирки. Лікарі додають, що перша пацієнтка, якій тиждень тому успішно пересадили трупну донорську нирку почуває себе чудово і вже будує з чоловіком плани на майбутнє.




Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024