стрічка

Любешів: за незаконний відстріл лосів із п’ятьох звинувачених засудили лише одного

25 Грудня 2019, 09:27
Незаконне полювання 1577
Незаконне полювання

За незаконне полювання на території національного парку браконьєра покарали громадськими роботами та грошовим стягненням.

23 грудня Любешівський районний суд визнав винним любешівчанина у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 248 Кримінального кодексу України (незаконне полювання), і призначив йому покарання у вигляді громадських робіт строком 200 годин та ухвалив стягнути з нього на користь Любешівської районної громадської організації Українського товариства мисливців і рибалок 80 тисяч гривень майнової шкоди. Про це йдеться на сайті Судова влада України.

Ще чотирьох громадян, які притягувалися в цій справі до відповідальності, суд визнав невинними у зв’язку з недоведеністю вчинення кримінального правопорушення.

Нагадаємо, у вересні 2017 року п’ятеро осіб на території НПП «Прип’ять-Стохід» протиправно вполювали двох лосів і розчленували їхні туші. Браконьєрів затримали працівники лісової охорони поблизу місця події.

Усі обвинувачені, зазначається в повідомленні, в судовому засіданні не визнали своєї вини.

Суд погодився з думкою сторони захисту, що досудове розслідування в цьому кримінальному провадженні провели недбало, з порушеннями норм КПК. Вказана недбалість слідчих органу досудового розслідування, на думку суду, має бути предметом окремого розгляду.

Також суд констатував, що частину обвинувачення щодо усіх обвинувачених необхідно визнати такою, що не знайшла свого підтвердження в ході судового розгляду.

Читайте також: Любешів: відбулося чергове засідання суду у справі вбивства лосів

Коментарі
26 Грудня 2019, 01:01
Мабуть, точно не винуваті, ми є у Европі..
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром