стрічка

Юна співачка з Острога підкорила латвійську сцену

20 Грудня 2019, 14:28
1015

Юна острозька вокалістка Ольга Свинарчук, учениця Острозького НВК «Школа І-ІІІ ступенів – гімназія» та вихованка Ольги Дьячиної підкорила латвійську сцену на фестивалі-конкурсі «Riga Symphony 2019».

Співочий конкурс відбувався впродовж 11–14 грудня в Ризі. Талановита й харизматична Ольга Свинарчук брала участь у фестивалі у складі української делегації, до якої входили солісти народного вокального ансамблю та студії естрадної пісні «Вернісаж» із міста Нетішин. Загалом  у конкурсі змагалися вокалісти з 23 країн світу.

Юна острожанка виступала у номінаціях «Folk» із українською народною піснею в обробці «Ой я знаю, що гріх маю» та у «World hit» із піснею «Think». За оцінкою міжнародного журі Ольга Свинарчук виборола ІІ та І місця відповідно у своїй віковій категорії.

Під час фестивалю учасники з викладачами й батьками були запрошені до Посольства України в Латвії, де зустрілися з Послом України Олександром Міщенком. Крім того, учасники фестивалю виступали у різдвяному концерті в соборі Святого Петра, де виконували українську щедрівку «Щедрик».

З директоркою конкурсу Єленою Швілпе
З директоркою конкурсу Єленою Швілпе

А 14 грудня, в останній конкурсний день, відбувся гала-концерт міжнародного конкурсу «Riga Symphony 2019», де учасники нашої делегації вразили глядачів яскравими етнічними костюмами та виконанням пісні «Сила» Illariia. На підтримку української «сили» приїхав і посол України в Латвії та привітав конкурсантів солодким подарунком.

«Конкурс залишив надзвичайно приємне враження різдвяної казки, за яку хочеться подякувати всім, хто нас підтримав та вірив у наші сили. А це немала кількість надзвичайних людей у житті нашої доньки. Зокрема, це наші чудові викладачки вокалу Ольга Дьячина і Тетяна Куришина, яким сердечно дякуємо. Ще ми надзвичайно вдячні колективу будинку дитячої творчості Нетішина та директорці Оксані Борковській, що дали можливість розвиватися на Хмельниччині. Спасибі колективу Острозького НВК «Школа І–ІІІ ст. – гімназія» на чолі з директоркою Аллою Параницею, що вболівали та підтримували, острожанам і очільникові міста Олександру Шикерові, який відзначив грамотою міського голови. Вдячні виконкому острозької міської ради, і депутату обласної ради Олександрові Корнійчуку, який 2 рік поспіль нагороджує Олю стипендією. Спасибі Наталії Балаушко та Острозькій школі мистецтв загалом, усім острожанам! Ваша віра додає сил. Ми, батьки, – лише підтримка і любов на шляху до мети», – відгукнулася мама юної зірки Марія Свинарчук.


 

Читайте також:

Острозька зірочка переспівала конкурентів на міжнародному фестивалі

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024