стрічка

Президент не розгляне петицію про порятунок Світязя

20 Грудня 2019, 09:28
1040

Петиція до президента України про порятунок Світязя від обміління не набрала необхідної кількості голосів, аби той міг її розглянути.

Нагадаємо, 18 грудня був останній день, коли українцяи можна було підписати електронну петицію до президента про порятунок Світязя. ЇЇ зареєстрували на сайті гаранта 10 вересня екоактивістка Ольга Іменинник.

За три місяці петиція «Порятунок озера Світязь» набрала 13 064 голосів із необхідних 25 тисяч, відтак вона не потрапить на стіл президента Володимира Зеленського для розгляду.

Після завершення збору підписів Ольга Іменинник у соцмережі фейсбук подякувала усім інтернет-сайтам, які долучилися до поширення інформації (в тому числі виданню Район.Шацьк та мережі Район.in.ua), відомим волинянам та українцям, котрі також підтримали петицію та проголосували.

Серед відомих українців, які підтримали петицію, Ольга Іменинник подякувала олімпійській чемпіонці Яні Клочковій, поету та письменнику Андрію Любці, поету та письменнику Андрію Мартинюку, керівнику та засновнику музею сучасного українського мистецтва Корсаків – Віктору Корсаку за великий допис про петицію!

«Окрема подяка – Людмилі Луцюк керівниці Зелена сила - Green Power, Іоану Ярославичу Тхорику з Асоціації Благодійників України, Світлані Берзіній керівниці ВГО «Жива планета», Наталії Рибачік засновниці та керівниці МамаWOW, талановитому оператору Андрію Дмитруку за чудове відео про Світязь, Віталію Киричуку, віце-президенту Торгово-промислової палати за чудові фото та поширення інформації, голові Шацької районної ради Сергію Карпуку за підтримку, секретарю Шацької селищної ради Людмилі Цевух за підтримку та поширення інформації», – йдеться у дописі.

Читайте такожНардепи-волиняни вимагають у Верховній Раді створити комісію та вивчити причини обміління Світязя

За десять днів петицію про порятунок Світязя підписали майже 1600 українців

«Не сподівайтеся на «доброго царя» Зеленського, який підніме води Світязя», – шеф-редактор волинського телеканалу

Все, що зараз відомо про обміління Світязя

Разом зі Світязем міліють ще два десятки озер Шацького нацпарку – сюжет на Інтері

Проблему обміління Світязя розглянули на засіданні при «екологічному» комітеті у Верховній Раді

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром