Перевірка торгівлі

На Старовижівщині затримали браконьєра-підводника. ФОТО

15 Грудня 2019, 10:17

Волинський рибоохоронний патруль викрив грубе порушення правил рибальства.

Інцидент стався 11 грудня на озері Луки, поблизу села Дубечне.

Так, близько першої ночі виявили громадянина, який здійснював підводне полювання з перевищенням добової норми вилову. Порушник перевищив норму на 2 кілограмів (5 екземлярів щуки). Збитки, завдані рибним запасам, склали 1 700 грн. 

На громадянина складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Знаряддя лову вилучили. Матеріали справи направлено до суду для притягнення порушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.

Того ж дня рейдовою групою у складі працівників рибоохоронного патруля та екологічної інспекції було проведено перевірку потенційних місць незаконної торгівлі водними біоресурсами та забороненими знаряддями лову на ринках у смт Стара Вижівка. Порушень не зафіксуваои, з продавцями масово-роз’яснювальну роботу щодо порядку законного збуту риби та відповідальність за їх порушення.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360 78 40. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.



Довідкова інформація: Стаття 88-1 КУпАП визначає, що порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу тягне за собою накладення штрафу від 510 до 1 700 грн з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої.

Читайте також: У Дубечному активісти прибрали берег озера Луки

26 кілограмів: уродженець Любохин похизувався рибним уловом

На Волині заборонили ловити рибу в місцях зимівлі

Поблизу Соколища затримали рибних браконьєрів

У Любохинах браконьєри наловили риби на 28 тисяч гривень