стрічка

На Старовижівщині затримали браконьєра-підводника. ФОТО

15 Грудня 2019, 10:17
Перевірка торгівлі 2022
Перевірка торгівлі

Волинський рибоохоронний патруль викрив грубе порушення правил рибальства.

Інцидент стався 11 грудня на озері Луки, поблизу села Дубечне.

Так, близько першої ночі виявили громадянина, який здійснював підводне полювання з перевищенням добової норми вилову. Порушник перевищив норму на 2 кілограмів (5 екземлярів щуки). Збитки, завдані рибним запасам, склали 1 700 грн. 

На громадянина складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Знаряддя лову вилучили. Матеріали справи направлено до суду для притягнення порушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.

Того ж дня рейдовою групою у складі працівників рибоохоронного патруля та екологічної інспекції було проведено перевірку потенційних місць незаконної торгівлі водними біоресурсами та забороненими знаряддями лову на ринках у смт Стара Вижівка. Порушень не зафіксуваои, з продавцями масово-роз’яснювальну роботу щодо порядку законного збуту риби та відповідальність за їх порушення.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360 78 40. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Браконьєр
Браконьєр

Браконьєр
Браконьєр

Довідкова інформація: Стаття 88-1 КУпАП визначає, що порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу тягне за собою накладення штрафу від 510 до 1 700 грн з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої.

Читайте також: У Дубечному активісти прибрали берег озера Луки

26 кілограмів: уродженець Любохин похизувався рибним уловом

На Волині заборонили ловити рибу в місцях зимівлі

Поблизу Соколища затримали рибних браконьєрів

У Любохинах браконьєри наловили риби на 28 тисяч гривень

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024