стрічка

У новій оселі вже чекають поповнення: як допомагали погорільцям з Рожищенського району

13 Грудня 2019, 14:29
Сім'я Петруків у новій оселі 1165
Сім'я Петруків у новій оселі

У червні в селі Кроватка Рожищенського району через несправність електропроводки вогонь знищив будинок Олександра та Олени Петруків.

Займання сталося вночі, і пожежа могла б обернутися великою трагедією. Про це йдеться на сайті Копачівської громади.

Дякувати Богу, у потрібний час прокинулась донька, а за нею батько, який побачив у хаті дим. Від вогню господар встиг врятувати найдорожче – дітей, через вікно виставивши їх на вулицю у тому, у чому спали.

Пожитки згоріли – і родина з чотирма дітьми залишилась без даху над головою та майна. Сім'я Петруків і до цього перебувала на обліку у службі у справах дітей райдержадміністрації та районному центрі соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, як така, що потрапила у складні життєві обставини. Тому цій родині дуже складно було оговтатись від пожежі.

На щастя, Петруків підтримали небайдужі односельчани, люди з навколишніх сіл, цілої Волині.

Координатором доброї справи – збору необхідних речей, коштів для погорільців стала фахівчиня з соціальної роботи Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Світлана Райчук, яка за професійними обов'язками здійснює соціальний супровід сім'ї Петруків і за покликом серця допомагає цій родині долати кризові ситуації.

Жінка звернулася за підтримкою до небайдужих людей у соціальних мережах, зініціювала звернення до Копачівської сільської ради. До вирішення проблеми постраждалої сім'ї активно долучилися старости Березолуківського старостату Лілія Коцюбайло і Любченського старостату Марія Поручник.

Рішенням виконкому Копачівської ОТГ сім'ю Петруків спочатку поселили на тимчасове проживання у соціальне житло у селі Любче. Громада одразу ж відгукнулася на біду. Петрукам знесли речі першої необхідності, посуд, одяг, іграшки. Завдяки керівництву підприємства «Гірсам» у будинку підключили електроенергію. Добрі люди передали для родини холодильники, телевізор, ліжка, інші меблі.

Потім шукали будинок, щоб купити Петрукам. Така хатина знайшлася у Любчі, її господарі дозволили сім'ї оселитися в ній з умовою поступової виплати вартості будинку. А це – 3 тисячі доларів США.

Петруки помаленьку обживаються.
Петруки помаленьку обживаються.

Усім світом почали збирати кошти. Депутати Копачівської сільської ради спрямували погорільцям 10 тисяч гривень, підприємство «Гірсам», де працював Олександр Петрук, виділило чотири тисячі гривень, депутат Волинської обласної ради Юрій Цейко надав матеріальну допомогу у розмірі п'ять тисяч гривень.

Навколо хорошої справи згуртував людей депутат Копачівської ОТГ Юрій Кривов'язюк з Кроватки – у результаті зібрали більше 15 тисяч гривень. Долучилися до збору коштів і церковні громади району.

Наразі зібрана значна сума, хоча поки що не вся, яка потрібна, але яка свідчить про небайдужість людей до проблем і біди ближнього. І це милосердя додає впевненості Петрукам. Завдяки підтримці вони мають свій дім. Біля хатини є господарські будівлі, 30 соток землі. Помаленьку Петруки обживають свою оселю та чекають на поповнення в родині, адже господиня при надії. Хай же повниться дім радістю і щастям, та ніколи не буде в ньому біди!

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром