стрічка

Очільник Волині побував біля обмілілого Світязя та оглянув нову набережну

07 Грудня 2019, 09:26
1008

Аби поглянути на масштаби обміління озера Світязь, голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко 5 грудня здійснив робочу поїздку в Шацький район.

Про це повідомляють у пресслужбі Волинської облдержадміністрації.

Читайте також: Новопризначений голова ОДА побував у санаторії «Лісова пісня»

У серйозності проблеми Юрій Михайлович переконався на власні очі, оглянувши змілілу берегову лінію озера зі сторони села Світязь, де вода відійшла вже на понад 30 метрів від берега. Тому вже найближчим часом на Волинь запросять спеціалістів зі столиці, аби достеменно з’ясувати причини обміління та шляхи вирішення проблеми.

Користуючись нагодою, очільник області оглянув як триває робота з облаштування центрального пляжу та вул. Набережної у селі Світязь. Сьогодні там ще тривають роботи, які завершать до кінця грудня. Нині ж облаштовано вже 2 км пляжу (до наметового містечка) та триває ремонт дороги до місцевої автостанції.

Зокрема, роботи з облаштування набережної зони озера розпочали ще минулого року і підійшли до цього комплексно, аби повністю упорядкувати і центральний пляж, і пішохідну зону, і дорогу.

Так, центральний пляж вдалося влаштувати завдяки керівництву Шацького національного парку, а саме його директорці Марії Володимирівні Христецькій. Парасольки, посіяна трава, завезений пісок – все стало можливим через співпрацю із представниками бізнесу, з якими адміністрація Шацького НПП заключила договори.

Частину дороги відремонтувати у минулому році, цього ж року у вересні продовжили ремонт до туристичної бази відпочинку. Замовник робіт – департамент регіонального розвитку та житлово-комунального господарства облдержадміністрації. Слід зауважити, що роботи виконано комплексно, адже паралельно облаштовують тротуар та вуличне освітлення.

Єдине, що потребує ще благоустрою – це територія так званого місцевого ринку, яку влада планує ще впорядкувати.

Нагадаємо, проблему обміління Шацьких озер обговорили в профільному Комітеті парламенту.

На сайті Президента України зареєстрували петицію «Порятунок озера Світязь». Поставити свій підпис можна за посиланням: петиція.

Читайте також:

На Басейновій раді річок Західного Бугу та Сяну визначили причини обміління Шацьких озер

Як за чотири місяці змінилося озеро Світязь. ВІДЕО

Все, що зараз відомо про обміління Світязя

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024