стрічка

За місяць на Волині 124 рази порушували правила рибальства

06 Грудня 2019, 14:32
1236

У період з 1 по 30 листопада державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля провели 32 рибоохоронних рейди та викрили 124 порушення, з яких 13 – грубі.

Також склали 40 протоколів за порушення правил рибальства, три – за незаконний збут водних біоресурсів та один – за експлуатацію на водних об'єктах водозабірних споруд, не забезпечених рибозахисним обладнаннямст. Про це повідомили фахівці Рибоохоронного патруля Волині.

Крім цього склали 67 актів виявлення та вилучення безгосподарського майна.

«За даний період на порушників накладено 6 749 гривень штрафу. Збитки, завдані рибному господарству, склали 2 542 гривні. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 60 кілограмів водних біоресурсів, з яких 11 кілограмів – на ринках та 46 – за актами безхазяйного майна. Також вилучено 15 одиниць заборонених знарядь лову та ще 167 одиниць – за актами безхазяйного майна», – повідомив керівник рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

16 адміністративних справ передали до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Для прикладу, 17 листопада близько 6 години викрили мешканця села Залухів, який здійснював незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям на території гідрологічного заказника «Залухівський». Порушник на човні за допомогою сітки виловив рибу: плітка – 10 екземплярів. Інцидент стався на озері Святе Самарівської ОТГ Ратнівського району. Збитки, завдані водним біоресурсам, склали 1 500 гривень.

19 листопада зафіксували аналогічне правопорушеня. Громадянин здійснював незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям – сіткою – на рибогосподарському водному об’єкті поблизу селища Дубище Рожищенського району. Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони порушнику не вдалося завдати шкоди рибному господарству України.

На осіб оформили протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направили до районного суду для притягнення правопорушників до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби просять повідомляти за вказаним номером телефону.

До слова, з 1 грудня по 31 березня встановлюється заборона на вилов раків у рибогосподарських водних об’єктах Волинської області. Заборона встановлюється з метою збереження та охорони популяції цього виду біоресурсів під час природного відтворення.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024