стрічка

До кінця року на Рівненщині встановлять 50 мобільних веж

05 Грудня 2019, 14:39
897

На Рівненщині продовжують працювати над покращенням мобільного зв’язку. 

Вже відбулося більше десяти зустрічей із представниками мобільних операторів, зокрема із президентом «Київстару». Про це повідомив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

«У планах мобільних операторів до кінця 2019 року розширити мережу базових станцій ще на 50 одиниць, 4G з'явиться ще у 36 населених пунктах Рівненської області. Домовилися, що наступного року інвестплани мобільних операторів у спорудженні вишок будуть збільшені чи не втричі», - розповів Віталій Коваль.

У 2019-2020 роках мобільний зв’язок має з’явитися на міжнародних автошляхах – від кордонів із Житомирською та Волинською областями, від Рівного до Республіки Білорусь і на Варшавській трасі.

«Разом з тим, люди мають розуміти, що мобільний та інтернет-зв'язок – це рух у дві сторони. З одного боку, ми хочемо хороше покриття, а з іншого – не бажаємо ставити вишку, яка потрібна для покращення зв’язку. Є дивні випадки, коли на пустирі є місце, але депутати між собою не можуть домовитися, хто цю вежу буде ставити. Але в цілому, ми рухаємося вперед, адже 2020 рік – рік діджиталізації»,- відзначив Віталій Коваль.

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський під час відвідин Острозької академії у вересні доручив якнайшвидше виправляти ситуацію із покращенням мобільного і інтернет-зв’язку в регіоні. На сьогодні вже проведено модернізацію базової станції в Острозькому районі. Відтепер там діє інтернет-з'єднання 4G (LTE) та покращено мобільний зв'язок від «Київстар». Це дало можливість забезпечити Інтернетом 10 населених пунктів, в яких проживає понад п'ять тисяч осіб.

Читайте також: Демидівська «первинка» отримала майже 500 тисяч гривень

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024