стрічка

Обміління Світязя та пункти пропуску: що доручили вирішити новому голові ОДА

04 Грудня 2019, 17:36
1179

Перший заступник керівника Офісу президента України Сергій Трофімов назвав декілька завдань, які повинен виконати новий голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко на новій посаді.

Про це йшлося у вівторок, 3 грудня, під час представлення нового очільника Волині, – пише ВолиньPost.

За словами Сергія Трофімова, Волинь – прикордонна область, проте наявні пункти пропуску не справляються із потоками.

«Потрібно відкривати нові пункти пропуску, залучати інвесторів та туристів в область», – наголосив він. Згадав Трофімов ще одну проблему, що потребує вирішення, обміління Світязю та розвиток туризму на Шацьких озерах.

«Озера міліють, причина не тільки у зміні клімату, а й господарській діяльності. Точніше, у бездіяльності. Треба розібратися в цьому», - сказав заступник Офісу президента.

Також, за словами Сергія Трофімова, потрібно припинити незаконний видобуток бурштину та знищення лісів.

«Ще є багато питань, треба всіх їх вирішувати, але це наближатиме нас до добротуту. Не хотілося б, щоб ми ділили людей на місцевих та немісцевих. Як у нас кажуть, давайте зробимо це разом», – додав посадовець.

Юрія Погуляйка офіційно представили волинянам 3 грудня. Напередодні наради, на якій і відбулося представлення, у холі приміщення Волинської ОДА зібралися атовці, які прийшли висловити своє невдоволення таким кадровим рішенням президента України Володимира Зеленського.

Нагадаємо, проблему обміління Шацьких озер обговорили в профільному Комітеті парламенту.

На сайті Президента України зареєстрували петицію «Порятунок озера Світязь». Поставити свій підпис можна за посиланням: петиція.

Читайте також

Як за чотири місяці змінилося озеро Світязь. ВІДЕО

Все, що зараз відомо про обміління Світязя

«Гопота гасає на джипах по берегу» – показали фото обмілілого Світязя

Коментар