стрічка

У Нововолинську батьки скаржаться на булінг у школі, керівництво закладу все заперечує

03 Грудня 2019, 11:59
2157

Ірина Оселедчук, мама чотирикласниці, яка навчається в нововолинському ліцеї №1, розповідає про булінг у школі з боку учнів та класного керівника.

Керівництво школи заперечує упереджене ставлення до дитини, а сам педагог вважає, що мама сама йде на конфлікт. Справою зайнялася поліція, – інформує БУГ.

29 листопада, мама дівчинки звернулася в редакцію інтернет-видання, щоб розповісти про ситуацію.

Ірина розповіла, що класний керівник регулярно била вказівкою, систематично принижувала її дитину при всіх учнях, налаштовувала дітей проти. Діти в свою чергу також били доньку.

«Що ця ситуація триває з 1 класу навчання, дізналися за допомогою психолога. Дитина сама нічого не розповідала», – говорить мама дівчинки.

Ірина вважає, що цькування доньки відбувається через релігійну приналежність. Сім’я належить до Свідків Єгови і має свої переконання щодо відзначення Різдва та інших релігійних свят. За словами мами, вчитель принижує через це дитину.

Мама зверталася до керівника навчального закладу зі скаргами на дії вчителя, хотіла перевести дівчинку в іншу школу.

«Директор запропонував перейти в інший клас. Після осінніх канікул перевели і там проблем немає. Та 11 листопада колишній однокласник вдарив доньку. Ми зняли побої і в лікарню приїздила поліція. На батьків за неналежне виконання своїх обов’язків склали протокол. Я вважаю, якщо вчитель не витримує з дітьми – повинен  піти», – зазначила Ірина.

Жінка звернулася в поліцію і щодо факту булінгу та подала звернення до освітнього омбудсмена.

Детальна розповідь мами – у відео:

Директор ліцею №1 Сергій Володимирович Мороз зазначив, що вчитель тривалий час працює в школі, подібних конфліктів не було. Психолог працювала з учнівським колективом, фактів агресивної поведінки зі сторони дітей не було виявлено. 

«У школі всюди є камери відеоспостереження: виходять і на коридор, і на сходи. Разом з батьками передивлялися відеозаписи, ситуацію, про яку розповідає мама, не побачили. Вона і сама плутається в розповідях, де саме це було.

Щодо розповіді мами, що це почалося ще в 1 класі, то ми цікавилися, чому відразу не зняли побої та не повідомили в поліцію», – розповів керівник навчального закладу.



У телефонній розмові колишній класний керівник Тетяна Петрівна, педагог з 40-річним стажем, розповідає, що сама мама є конфліктною. Вважає, що вчитель відноситься до дитини не так, як до всіх, хоча такого немає. Класний керівник дівчинки розповіла, що за приниження її честі та гідності планує також звернутися до правоохоронних органів..

«Старалася завжди згуртовувати дітей, ніхто з батьків не був так претензійно налаштований, як мама Лєри. Протягом трьох років старалася дівчинку зрозуміти. Та весь час були претензіїї від мами: то мало запитую, то багато. Дівчинка була слухняна, але були робочі моменти: якісь зауваження чи заохочення. Ніразу не зверталася мама з претензіями, які висловлює зараз.

Була ситуація, коли Лєра прийшла до школи в бальному платі, з розпущеним волоссям і в масивних сережках, я просто сказала всім учням – ходити скромно. Мама порахувала, що це публічне приниження.

Так, було, простим олівчиком легенько по руках пройшлася, можливо неправильно, я це визнала.

Ніхто ніколи не афішував, що сім’я належить до Свідків Єгови», – розповіла педагог.


Начальник Нововолинського відділення поліції Сергій Галащук розповів, що за фактом побиття школярки однолітком, на батьків складений протокол, бо відповідальності в такому віці діти не несуть. Щодо факту булінгу в школі відкрите провадження, проводиться розслідуваня.

Після розголосу конфлікту в школі, батьки класу вирішили влаштувати збори. За словами класного керівника, це була ініціатива батьків, які не згідні з позицією Ірини.

Читайте також: У Нововолинську судили студента, який вкрав з магазину кросівки

Коментарі
04 Грудня 2019, 02:25
Коли мені було 10 років у мене була подруга зі свідків єгови. Усе було чудово, ( я православна християнка), поки вона не побачила у мене на шиї хрестик. Вона почала кричати, казала що ікони це "стєкляшки"і намагалась зірвати його з мене як навіжена. Я заплакала і втекла від неї. З тих пір її не зустрічала. Чи хочу я цим сказати те, що усі свідки єгови неадеквати? НІ!! У мене є чудові знайомі серед них. Мораль тут у тому, що придурки є скрізь, але це відношення та мій страх тоді я запам'ятала назавжди. Що до Тетяни Петрівни, я її учениця. Вважаю вище сказані речі наклепом. В порівнянні з іншими класами ми були дуже вихованими дітьми і я вважаю, що нам дуже пощастило потрапити саме до неї. Яскравим прикладом можу назвати те, що я не чула жодного мата і не знала що це взагалі поки не перейшла у 5 клас. Від нас завжди вимагалась форма та синя гелева ручка. Будь-які розбіжності серед дітей вирішувались мирним діалогом. Тому, shame on you і якщо все аж так так погано переведіть свою дитину в іншу школу, але таку свідому вихованість та ЗНАННЯ англійської та інших дисциплін наврядчи там отримаєте.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024