стрічка

У Турійській громаді працює безкоштовне «соціальне таксі»

26 Листопада 2019, 12:49
1254

Транспортний парк Турійського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) поповнився спецавтомобілем.

Повідомляють на сайті Турійської ОТГ.

Послугами соціального таксі можуть безкоштовно скористатися люди з інвалідністю, а також ті, хто не може самостійно пересуватися, або рухається за допомогою палиць, милиць чи візка. Автомобіль обладнаний автоматичним підйомником, кріпленням для візків, кондиціонером, обігрівачем. У салоні передбачені місця для двох людей на візках і супроводжуючих. «Соціальним таксі» можна скористатися двічі на місяць, діти з інвалідністю – чотири рази. Поїздки здійснюються не лише в межах району.

Таких спецавтомобілів є лише чотири у Волинській області. Турійський територіальний центр отримав його завдяки тому, що розробив успішний проєкт, який підтримали у Міністерстві соціальної політики України. Вартість автомобіля – 1,2 мільйона гривень. До реалізації проєкту долучилася Турійська селищна рада, а саме надала кошти на оформлення документів на авто.

Нині на території ОТГ проживає 29 людей, які пересуваються на візках. Крім того, спецавто буде обслуговувати мешканців Луківської ОТГ й інших сіл району. З цією метою підписали відповідний меморандум. Також варто зазначити, що багато батьків дітей з інвалідністю звертаються з проханням допомогти організувати доїзд з сіл в інклюзивно-ресурсний центр, що діє в ОТГ. У центрі працюють різнопрофільні спеціалісти, які надають діткам з особливими потребами кваліфіковану допомогу, зокрема проводять заняття з лікувальної фізкультури.

Працівники територіального центру зауважують, що заявку на надання послуги потрібно подати не пізніше ніж за два дні. Зробити це можна в робочі дні: з понеділка по четвер – з 08:00 до 16:00 і в п’ятницю – з 08:00 до 15:00 години. Детальну інформацію надають за номерами телефонів: 2-15-45, (099)3516296.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024