стрічка

На Ковельщині громаді повернули землю вартістю 45 мільйонів гривень

21 Листопада 2019, 14:35
Велицькій ОТГ повернули землю вартістю 45 мільйонів гривень 981
Велицькій ОТГ повернули землю вартістю 45 мільйонів гривень

Ковельський міськрайонний суд задовільнив позов Ковельської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Ковельської районної державної адміністрації та Велицької сільської ради, розірвав договір оренди, укладений між громадянином та РДА й зобов’язав орендаря повернути земельну ділянку вартістю 45 мільйонів гривень державі.

Про це повідомляється на сайті прокуратури у Волинській області.

Розслідуючи кримінальне провадження про без господарське використання земель, прокурори з'ясували, що земельну ділянку площею понад 44 га, яка знаходиться за межами населених пунктів Велицької сільської рада, надали чоловіку в користування у травні 2016 року для ведення товарного сільського господарського виробництва.

Проте відтоді за цільовим призначенням орендар землю так і не використовував, на неодноразові прохання розпорядника землі – сільської ради - не реагував, ділянку не обробляв і вона заросла самосівом.

Ці факти було підтверджено у ході проведення перевірки Головним управлінням Держгеокадастру у Волинській області у березні 2019 року.

Застосувавши представницькі повноваження, прокурори в суді домоглися розірвання договору оренди та повернення землі державі.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024