стрічка

Волинь отримала 99 мільйонів гривень від легального алкголю та сигарет

18 Листопада 2019, 16:37
2218

Завдяки відповідальним представникам бізнесу та громадянам, котрі купують легальну підакцизну продукцію, до місцевих бюджетів Волині у січні-жовтні 2019 року сплатили 99,7 мільйона гривень акцизного податку з роздрібної реалізації.

Найбільшу суму роздрібного акцизу до місцевих бюджетів залучили в  Луцьку – 44,4 мільйона гривень. Понад 17 мільйонів гривень сплатили до бюджету Ковеля, більше 7 мільйонів – у Луцькому районі, понад 5 мільйонів гривень – до бюджету Нововолинська, – повідомляє Конкурент.

Для стабільних надходжень акцизного податку надзвичайно важливо, щоб уся підакцизна продукція реалізовувалася з дотриманням норм чинного законодавства, – наголошують в Головному управлінні ДПС у Волинській області і вкотре застерігають громадян від придбання і споживання алкогольних напоїв в сумнівних місцях без марок акцизного податку встановленого зразка.

Насамперед кожен відповідальний споживач повинен вимагати у продавця фіскальний чек, у якому повинна бути зазначена сума акцизного податку, яка згодом зарахується до бюджету громади. Не буде зайвим перевірити наявність ліцензії в місці реалізації підакцизної продукції та марку акцизного податку на кожній одиниці товару, – радять фахівці податкової служби Волині.

«У разі отримання інформації про факти нелегального обігу горілчаного товару чи цигарок варто негайно інформувати органи ДПС. Отримавши інформацію про ймовірні зловживання фахівці податкової служби в межах компетенції вживають негайних заходів, насамперед контрольно-перевірочного характеру з тим, щоб не допустити бюджетних втрат та запобігти шкоді, яку може спричинити здоров’ю громадян сурогатний алкоголь. Сподіваємося на більш активну співпрацю в питанні легалізації ринку підакцизної продукцію і з органами місцевого самоврядування», – наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.

Нагадаємо, що про факти реалізації, зберігання фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, немаркованих марками акцизного податку встановленого зразка, реалізацію таких товарів особам, які не досягли 18 років, чи торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій, можна повідомити за номерами телефонів у м. Луцьк (0332) 777102 (чергова частина ГУ ДПС у Волинській області) або (0332) 724414 (управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДПС у Волинській області).

Коментарі
19 Листопада 2019, 13:25
біда в тому, що не бачимо скільки Волинь поховали від горілки) )
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024