стрічка

Жителі Боратинської громади проти об’єднання з Луцьком

17 Листопада 2019, 10:47
На «Медовій феєрії» у Баєві 2058
На «Медовій феєрії» у Баєві

Сто відсотків жителів села Баїв Луцького району хочуть залишитися в складі Боратинської об’єднаної громади, а не приєднуватися до обласного центру Волині.

Про це у відео в себе на facebook-сторінці повідомив депутат Боратинської об’єднаної громади від виборчого округу №25 (село Баїв) Анатолій Левчук.

«У 2017 році мало хто вірив, що ми станемо частиною Боратинської ОТГ. Ми тоді провели опитування, і більше 90% жителів села Баїв сказали «так» Боратинській громаді. Сьогодні нас ніхто не питає. І хочуть примусово створити нову громаду. Але ми звикли жити в правовій державі і вирішувати питання правовим шляхом. Тому ми опитали жителів, і з 224 мешканців округу 100% хочуть залишитися у складі Боратинської ОТГ», – зазначив Анатолій Левчук.

До речі, зауважив депутат, серед опитаних більше 4,5 тисяч жителів Боратинської громади, понад 99% сказали «так» Боратинській ОТГ, і «ні» Боратинській громаді у складі територіальної громади міста Луцька.

«Ми любимо сусідні громади, адже ні для кого не секрет, що чи не кожного дня люди їздять до міста на роботу, до нас приїжджають жителі Луцька та сусідніх громад на смачну джерельну воду, в клуб-музей села Баїв та Волинського бджільництва, на відпочинок», – наголосив Анатолій Левчук.

Читайте також: Єдиний музей бджільництва побудований у Баєві

В громаді хочуть жити на паритетних рівних умовах, як сусіди. Хочуть шукати спільні шляхи вирішення різних викликів, хочуть бути як адміністративно-територіальна одиниця, самостійний орган управління. Адже Україна пішла іншим шляхом – шляхом добровільності.

«За два роки роботи ми неодноразово доводили, що Боратинська ОТГ – сила об’єднаних громад. І сьогодні нам є що сказати», – підсумував Анатолій Левчук.

Читайте також: Ідея великого Луцька: що думають у громадах про об'єднання з обласним центром

допис Анатолія Левчука
допис Анатолія Левчука

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024