стрічка

Фото Межиріцького монастиря визнали найкращою світлиною Рівненщини

17 Листопада 2019, 16:01
1630

Фотографія Свято-Троїцького монастиря, що в Межирічі Острозького району, стала переможцем номінації «Найкраща світлина Рівненської області 2019» в українській частині міжнародного фотоконкурсу «Вікі любить пам’ятки».

Удруге поспіль світлина Троїцької церкви (проте вже екстер’єру, разом із муром, а не внутрішнього оздоблення) стала найкращим фото Рівненської області. Цьогоріч фотографію Межиріцького монастиря зробив і завантажив до Вікісховища Андрій Мозоль.

2019 року учасники конкурсу сфотографували 164 пам’ятки з Рівненщини й завантажили до Вікісховища 673 їхніх фото.

Мета конкурсу – отримати фотографії усіх пам’яток культурної спадщини світу під вільною ліцензією для ілюстрування ними Вікіпедії – вільної енциклопедії, яку щодня переглядають мільйони людей з усього світу. А також привернути увагу українців до культурної спадщини, пізнати забуті чи маловідомі сторінки своєї історії. Учасники завантажували фотографії пам’яток культурної спадщини відповідно до переліків пам’яток наданих органами місцевої влади.

Довідково:

 «Вікі любить пам’ятки» (Wiki Loves Monuments) — міжнародний фотоконкурс пам’яток культурної спадщини, метою якого є зібрати світлини для ілюстрування статей у Вікіпедії, Вікімандрах та інших вікіпроектах. За цей час було зібрано майже 2 мільйони зображень. Конкурс проводять у понад 50 країнах світу регіональними відділеннями Фонду Вікімедіа та волонтерами спільноти Вікімедіа, в тому числі в Україні — громадською організацією Вікімедіа Україна.

В Україні цього року конкурс відбувся восьмий раз. Загалом упродовж 2012—2018 рр. у рамках конкурсу було завантажено понад 250 тисяч світлин українських пам’яток, сфотографовано понад 32 тисяч пам’яток із території України (36%), узяло участь понад 2300 осіб (від аматорів до професіоналів). Фотографії за всі роки конкурсу є у вільному доступі, ви можете переглянути їх і використати на умовах вільної ліцензії CC BY-SA.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024