стрічка

«У нас мало часу», – кандидатка на посаду ректора СНУ Тереза Левчук

14 Листопада 2019, 17:31
3493

Кандидатка на посаду ректора СНУ імені Лесі Українки Тереза Левчук провела брифінг, під час якого розповіла про свою програму.

Захід у рамках передвиборчої кампанії відбувся у четвер, 14 листопада.

Упродовж брифінгу кандидатка пояснила мотивацію участі у виборах ректора. Ідеться, зокрема, про те, що звичайний працівник університету не залучений у процес управління, та реально не має впливу на діяльність закладу. Необхідність змінити цю ситуацію, а також бажання бути долученою до розбудови університету спонукали Терезу Левчук подати свою кандидатуру. За словами жінки, ніхто не сподівався побачити її ім'я у виборчому списку, адже зареєструвалася вона в останній день – 1 листопада.

Програма кандидатки передбачає зміни у якості управління закладом. Тереза Левчук вважає, що органи управління в університеті є номінальними, а влада зосереджена в руках багаторічного очільника ВНЗ. Жінка планує повернути ученій раді та Конференції трудового колективу реальні повноваження, і базуватися у своїй роботі саме на колегіальні рішення. Кадрова програма передбачає відмову у прийомі на роботу хабарникам, неробам та імітаторам діяльності. А також справедиве співвідношення зарплатні та якості виконаної праці.

У питаннях науки університет повинен стати менеджером своїх працівників та просувати їх дослідження в Україні та світі. Студентське самоврядування, на думку кандидатки, має впливати на якісь та параметри навчального процесу, а не займатися виключно організацією дозвілля. Фінансова складова роботи університету також повинна бути результатом колегіальних рішень. Крім того, факультети повинні мати право розпоряджатися частиною коштів.

Про свій організаційний і управлінський досвід Тереза Левчук розповідає небагато. Каже, що ректорами не народжуються, і вона ще повинна добре розібратися у принципах роботи університету. Однак, для думок про поразку «мало часу», адже жінка відчуває, що її позиції розділяє весь університет. Це люди, які «втомилися говорити, коли їх не чують». Саме тому, за словами кандидатки, радикальні зміни потрібні вже зараз. Сучасні тенденції натякають, що університетів в Україні з часом ставатиме все менше і в результаті залишаться тільки найкращі. А щоб стати найкращим, потрібно уже починати роботу.

Про реальні кроки, які вона здійснить на посаді ректора, жінка говорила не дуже впевнено. Ішлося насамперед про те, що вона хоче змінити для звичайних працівників: відновити видавництво, покращити умови праці і таке інше. Про структуру фінансування закладу, особливості роботи різних відділів та взаємодії між ними кандидатка знає небагато. Переконує тільки, що готова працювати над собою, аби очолити великі зміни.




 

Коментарі
15 Листопада 2019, 11:44
Тереза Левчук - самостійна, наполеглива, знаюча!!!! Своїх висот досягла тільки власним трудом!! Поважаю!<br/><br/>УСПІХУ ПЕРЕМОГИ!!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024