стрічка

Волинська організація незрячих відзначила десятиріччя. ФОТО

14 Листопада 2019, 16:37
Волинська організація незрячих відзначила десятиріччя 1085
Волинська організація незрячих відзначила десятиріччя

Волинська громадська організація «Генерація успішної дії», що опікується слабозорими та незрячими, відсвяткувала десяту річницю від дня створення.

Святкові урочистості зібрали у Луцьку членів організації, а також партнерів, з якими вже багато років співпрацюють активісти. Захід у ресторані «Ліон» відвідали представники бізнесу, влади, навчальних та освітніх закладів міста і області, а також журналісти.Про це пише Таблоїд Волині

Вечір легко і невимушено розпочав голова організації Віталій Ткачук. Він сказав, що свято у них не має чіткого сценарію, а тому у дружній атмосфері разом з партнерами вони згадають основні проекти, що були організовані за останні десять років.



Слабозорі та незрячі члени організації – хто на відео, а хто безпосередньо в залі ресторану – розповідали про ініціативи, які їм вдалося втілити у життя. Найпершою була мандрівка Шацькими озерами. Тоді, кажуть винуватці свята, вони вперше змогли повірити в себе. І після того кожого року ставили перед собою нові виклики і завдання.

Під час урочистостей згадали про студію друку шрифтом Брайля, казки для дітей Крупівського НРЦ від Сашка Лірника, аудіокниги, озвучення зупинок у громадському транспорті, послугу супроводу від Центру зайнятості, а також газету «Сім'я і Дім» – першу в Україні газету для незрячих.


Гості заходу виходили до мікрофону, щоб розповісти про свою участь у житті цих людей, а також вручити подарунки з нагоди річниці. Музиканти Сергій Скулинець та Галина Конах надихали своїми піснями. Наприкінці вечора на всіх чекав невеликий фуршет та традиціний торт.












 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024