стрічка

У Ковелі продовжують реконструкцію стадіону. ФОТО

14 Листопада 2019, 14:29
Локомотив 1443
Локомотив

У Ковелі продовжують реконструкцію стадіону «Локомотив».

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

Тут будівельники ПрАТ «Луцьксантехмонтаж №536» у новозведених підтрибунних приміщеннях штукатурять стіни, заливають бетонну стяжку, встановлюють вікна у роздягальнях.

Також завершують монтувати накриття над глядацькими трибунами та залізобетонні конструкції, де будуть влаштовані пластикові сидіння. 

Читайте також: На колишньому стадіоні «Локомотив» почали монтувати конструкції для трибун








 

Нагадаємо, що це перший етап будівництва. Його кошторисна вартість 32, 5 мільйона гривень. Саме на це Ковель отримав європейські гроші — понад 826 тисяч євро. Решту буде спрямовано з бюджету міста.

Ковель разом з польським та білоруським містами-тезками Щучин виграли фінансування на реалізацію спільного міжнародного проєкту «Транскордонні центри діалогу культур Польща–Білорусь–Україна» у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна на 2014-2020 роки за кошти міжнародної технічної допомоги Європейського Союзу.

Він передбачає створення такого культурного центру саме на базі стадіону «Локомотив».

Розпочали роботи і другого етапу — нове будівництво мереж електропостачання, водопостачання, каналізації та водовідведення. Їх вартість — понад 38 мільйонів гривень. Майже вісім – передбачено у місцевій казні на цей рік. Місто розраховує отримати субвенцію з Державного бюджету.

У мерії Ковеля сподіваються, що окрім центру діалогу культур, на місці колишнього «Локомотиву буде зведено і повноцінний стадіон з легкоатлетичними доріжками, здійснено благоустрій території, облаштовано парковки.

 



 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024