стрічка

Ковельські веслувальники, які брали участь у Європейських іграх, отримають квартири

14 Листопада 2019, 08:42
Андрій Рибачок та Юрій Вандюк 1112
Андрій Рибачок та Юрій Вандюк

Керівництво області зустрілося зі спортсменами та тренерами, претендентами на участь в літніх Олімпійських іграх – 2020.

Про це повідомляється на сторінці Волинської ОДА у Facebook.

У 2020 році у місті Токіо в Японії відбудуться літні Олімпійські ігри-2020. Нагадаємо, Район.Ковель повідомляв, що Юрій Вандюк та Едуард Шеметило отримали ліцензії для участі у літніх Олімпійських іграх 2020 у Токіо.

12 листопада керівництво області зустрілося із спортсменами та їх наставниками, які представлятимуть збірну України на літній олімпіаді, аби обговорити роботу та проблеми спортивної галузі області загалом, та підготовку до міжнародних спортивних змагань зокрема. 

Під час зустрічі говорили про те, що спортивна галузь нашої області немає субвенційної підтримки держави та повністю фінансується з обласного та місцевих бюджетів. Так, приблизно щорічно із обласного бюджету на сферу спорту витрачають 45 мільйонів гривень, місто Луцьк – 18 мільйонів гривень. Загалом основними питаннями для обговорення були: забезпечення житлом, спортінвентарем та індивідуальне фінансування спортсменів та тренерів.

Щодо житла, то в області діє Обласна цільова соціальна програма розвитку фізичної культури і спорту на 2017-2020 роки, в якій, в тому числі, передбачено виділення квартир спортсменам, котрі не мають житла, стоять на черзі у виконкомі органу місцевого самоврядування та відзначилися значними здобутками на змаганнях міжнародного рівня. Однак, для цього є розроблені критерії, які розробили на засіданні тренерської ради у 2016 році.

  • житло отримують спортсмени та їх особисті тренери (перший тренер), які не забезпечені житлом в олімпійських видах спорту у номерах програми, що входять до програми олімпійських ігор за:
  • зайняте 1 – 12 місце на Олімпійських іграх;
  • зайняте 1 – 6 місце на чемпіонатах світу (дорослі);
  • зайняте 1 – 3 місце на Європейських іграх;
  • зайняте 1 місце на чемпіонатах Європи (дорослі);
  • зайняте 1 місце на чемпіонатах світу (дорослі) в олімпійських видах спорту у номерах програми, що не входять до програми олімпійських ігор.

Житло отримують спортсмени та їх особисті тренери (перший тренер) з видів спорту інвалідів, які не забезпечені житлом, що зайняли 1 – 3 місце на Паралімпійських та Дефлімпійських іграх. Право на отримання житла мають спортсмени та тренери, які представляють Волинську область. 50% вартості цього житла оплачує обласний бюджет і стільки ж місцевий.

За цими критеріями у 2019 році є вже чотири претенденти: Ірина Климець (5 місце на Чемпіонаті світу, легка атлетика), Данило Даниленко (1 місце в олімпійському виді програм, змішана естафета на Європейських іграх) і Андрій Рибачок та Юрій Вандюк з Ковеля (за 2-ге місце на Європейський іграх, веслування на байдарках і каное).

Читайте також: Ковельчани стали срібними призерами Європейських ігор

Що стосується закупівлі спортінвентарю та цільового фінансування спортсменів, то за результатами наради запропонували в наступному році в обласній цільовій програмі розвитку фізичної культури і спорту на 2017-2020 роки передбачити фінансування для галузі 60 мільйонів гривень, але крім цього додатково ще 2,5 мільйони гривень окремо для олімпійців. Ці кошти будуть витрачені на спортивний інвентар для велоспорту та веслування, на одяг та взуття для легкоатлетів, а також по 25 тисяч гривень кожному учаснику Олімпійських Ігор від Волині.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024